U Kraljevu je u periodu od 14-21. avgusta održan Kamp za 58 najperspektivnijih atletičara/ki Srbije uzrasta 14-16 godina.

Atletski Kamp je tradicionalni događaj koji Srpski atletski savez uspešno sprovodi godinama unazad i predstavlja bazu za usvajanje najvažnijih sportskih principa i dalji razvoj atletičara.

Rukovodilac Kampa bio je pomoćnik Selektora Emir Bekrić, koji je zajedno sa svojim kolegama trenerima sprovodio treninge dva puta dnevno i to po grupama disciplina sprint-prepone, skokovi, bacanja, srednje pruge i brzo hodanje.

Povezana vest:  Bolt: Mnogo mi znači pobeda

Kamp je pored trenažnog procesa bio i edukativnog karaktera. Organizovano je zajedničko druženje na kome se  razgovaralo na temu ishrane, sportskog načina života, pripreme za velika takmičenja kao i sam nastup. Atletičari učesnici ovogodišnjeg prvenstva Evrope u Jerusalimu i Eyofu su podelili svoja iskustva i ukazali na sve nepredvidjene situacije sa kojima su se prvi put susreli na velikom takmičenju.

Povezana vest:  Bolt se nada ubedljivoj pobedi na 200 metara u Oslu

Profesor Mihat Blagajac je zajedno sa svojim asistentom vršio dijagnostiku posture leve i desne noge (heterometrija) atletičara i atletičarki učesnika Atletskog kampa, a potom upoznao trenere sa problematikom dijagnostike posture i prezentovao im metodologiju monitoringa mišićne oksigenacije.

Sportski psiholog Ajša Čorić je upoznala sportiste sa važnošću mentalne pripreme i tom prilikom sprovela psihološko testiranje sa čijim rezultatima će biti upoznati svi treneri sportista.

Povezana vest:  Bekrić: Najveći dan za mene i srpsku atletiku

Sve atletičare rođene 2006 i 2007 godine u narednoj sezoni očekuje Letnji olimpijski festival mladih EYOF koji će se održati u Mariboru (Slovenija).