Adriana Vilagoš i Angelina Topić nominavane su od strane Evropske atletike za Zvezde u usponu. U ovoj konkurenciji nalazi se još 20 nominovanih atletičara i atletičarki, a glasanje se vrši na instagram proflilu Evropske atletike i biće otvoreno sve do 30. septembra.

Možete glasati tako što ćete lajkovati fotografiju, link za Adrianinu sliku(https://www.instagram.com/p/Cih8aAaMS0H/?igshid=YmMyMTA2M2Y= ) , link za Angelininu sliku (https://www.instagram.com/p/Cih8LJtsxF4/?igshid=YmMyMTA2M2Y= ) .

Povezana vest:  "Zeleno svetlo" atletičarkama sa viškom muških hormona

Angelina je ove sezone osvojila titulu juniorske prvakinje Evrope do 18 godina, kao i bronzane medalje na Svetskom prvenstvu do 20 godina u Kolumbiji i kontinentalnom šampionatu u Minhen. Topićeva je izjednačila svetski rekord u skoku uvis do 18 godina preskočivši 1,96 m na prvenstvu Srbije u Kruševcu.

Adriana se drugi put uzastopno okitila titulom svetske prvakinje u bacanju koplja, jer je početkom avgusta bila najbolja na prvenstvu u Kaliju bacivši 63,52 m, što je njen lični i nacionalni rekord Srbije do 20 godina.

Povezana vest:  Oboren svetski rekord u brzom hodanju na 20 kilometara

Vilagoš je na prvenstvu Evrope u Minhenu osvojila srebrnu medalju hicem u poslednjoj seriji, kada je sa 62,01 m uspela da potisne na treće mesto svetsku rekorderku Barbaru Špotakovu.