kros_rts

60. PRVENSTVO SRBIJE U KROSU

Sve spremno za start takmičenja

 

Na konferenciju za medije održanoj na terenima sportsko-rekerativnog centra Novog Pazara, stazi gde će se sutra održati jubilarno 60.prvenstvo Srbije u krosu, prisustvovali su direktor takmičenja Rifat Zilkić i čelnici ASS, gen.sekretar Slobodan Branković, selektor Dragiša Kuzmanović, i komesar za takmičenja Ivica Možek.

-Predstavnici ASS obišli su stazu sutrašnjeg krosa, i uverili se da sve ono što smo obećali kao organizatori krosa i uradili. Kao što vidite u toku su završne pripreme, i siguran sam da će ambijent i atmosfera sutra doprineti da učesnici krosa ponesu najlepše uspomene iz Novog Pazara“ istakao je direktor takmičenja i proslavljeni trener Rifat Zilkić.

Povezana vest:  Bekrić u finalu uz državni rekord

Generalni sekretar ASS potvrdio je da je Novi Pazar ispunio sve zahteve i standarde potrebne za organizaciju nacionalnog prvenstva i zahvalio se i čelnicima grada Novi Pazar koji su doprineli i pomogli 60.jubilarni kros Srbije.

-Sutrašnji kros koji se odražava u sklopu proslave 500. Godina od osnivanja grada Novi Pazar,  izborno je takmičenje za sastav reprezentativne selekcije za Prvenstvo Balkana u krosu“ istakao je selektor Kuzmanović i dodao „drago mi je što će najbolji atletičari Srbije među kojima se nalazi veliki broj atletičara iz Novog Pazara, na čelu sa juniorskom vicešampionkom Evrope Amelom Terzić trčati sutra pred domaćom publikom i boriti se za visoki plasman.

Povezana vest:  Piščelnikova pozitivna, ostaje bez olimpijskog srebra?

Komesar za takmičenja Ivica Možek rekao je da će preko 250 atletičara iz 41.atletskog kluba cele Srbije od Subotice do Leposavića.

-Verujem da će trke biti neizvesne i zanimljive do samog kraja i pozivam publiku da uzivaju u jednom sportsko danu – istakao je Možek.