milos teodosic srb rus

Teodosić: Drago mi je, ali više volim timska priznanja

 

Plejmejker reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da mu priznanje za najboljeg košarkaša Evrope za prošlu godinu mnogo znači, ali da više voli da osvaja klupske i reprezentativne trofeje.

-Mnogo mi znači ova nagrada i zaista sam radostan. Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali ja moram da zahvalim svim svojim saigračima, i u klubu i u reprezentaciji, jer je ovo velikim delom njihova zasluga – rekao je Teodosić agenciji Beta telefonom iz Atine.

Povezana vest:  Trener Nikolić i igrači kažnjeni zbog lošeg starta

Igrač Olimpijakosa proglašen je danas za najboljeg evropskog igrača u 2010. godini u izboru trenera, stručnjaka, novinara i navijača. On je u ukupnom glasanju bio ispred NBA zvezda Paua Gasola i Dirka Novickog.

-Glupo je reći da mi individualna priznanja ne znače. Svakom igraču znače, ali su mi ipak draži klupski i reprezentativni trofeji. Voleo bih da imam više klupskih nego individualnih priznanja – rekao je Teodosić.

Povezana vest:  Zvezda: Čekamo odgovor Radonjića do 30. juna

On je prošle godine bio najkorisniji igrač (MVP) regularnog dela Evrolige, a sa reprezentacijom je bio čcetvrti na Svetskom prvenstvu.