amela_kros_pazar

60. PRVENSTVO SRBIJE

Amela Terzić i Goran Miličić šampioni Srbije u krosu (FOTO)

 

60.jubilarno prvenstvo Srbije u krosu u Novom Pazaru obeležili su visok takmičarski kvalitet učesnika i sjajna organizacija domaćina. Preko 250 takmičara iz 41.kluba nastupili su u 10 trka od najmlađih pionira-ki do najstarijih veterana. Atletičari su uz sjajan ambijent i atmosferu, u pravim kros uslovima imali puno podršku novopazarske publike. Oduševljenje i najveće aplauze dobili su novi šampioni Srbije u krosu koji dolaze iz redova AK“Novi Pazar“ Amela Terzić, Ljajić Jasmin, Darjan Đurković, Ilda Dautović.

Posle intoniranja himne Srbije, obratio se generalni sekretar ASS Slobodan Branković, koji je pohvalio organizaciju takmičenja i domaćina, te se zahvalio gradu Novi Pazar koji je podržao ogranizaciju ove atletske manifestacije. 60.jubilarni kros Srbije svečano je otvorio gradonačelnik dr Meho Mahmutović –

-Velika je čast što se danas u Novom Pazaru nalaze najbolji atletičari Srbije i što je naš grad domaćin ovog prvenstva. Sugrađani Novog Pazara ponosni su na Amelu Terzić, atletski klub i trenera Rifata Zilkića i učinićemo sve da oni i njihovi rezultati ostanu brend Novog Pazara.

Povezana vest:  „KULE BEOGRADA 2010“ – Trka uz Beograđanku

Gradonačelnik je sportistima poželeo puno uspeha u predstojećim trkama i prijatan boravak u Novom Pazaru.

Iako još uvek juniorka Amela Terzić NOP – 11:57 je osvojila titulu šampionke Srbije u krosu u seniorskoj konkurenciji. Drugo mesto osvojila je Jelena Mimić NBG 12:20, treću poziciju zauzela je Azra Eminović SUR 12.35

-Od samog početka nametnula sam svoj ritam i tako je ostalo do kraja. Prezadovoljna sam pobedom, i pozdravila bih publiku jer ovo je jedinstvena prilika da nastupimo i takmičimo pred našim navijačima – istakla je ateltičarka Novog Pazara i nova šampionka Srbije.

kros_pazarSeniorsku trku obeležio je i povratak Azre Eminović članice Surčina, koja je na cilj stigla kao treća seniorka.

-Ova mi trka mnogo znači. Uspela sam da se vratim na stazu posle višegodišnje pauze, i sa ovim plasmanom trebala bi da nadjem mesto i u reprezentaciji Srbije na prvenstvu Balkana – istakla je vlasnica bronzanih medalja sa juniroskih i ml.seniorskih evropskih šampionata.

Povezana vest:  Bah: Rusija može da se vrati ako bude poštovala anti-doping pravila

Trka seniora na 8km bila je uzbudljiva do poslednjeg metra. U korak su se borili Goran Miličić iz Leposavića LEP 23:52  i Velimir Bojović LEP 23.52 njegov klubski drugar. Treće mesto zauzeo je atletičar Crvene zvezde 23:57

-Nisam očekivao da ću pobediti. Krenuo sam jako od samog početka, trčao hrabro i imamo snage za finiš. Bila je sjajna trka i ovo je moj najveći uspeh u karijeri – istakao je šampion Srbije u krosu Goran Miličić.

U konkurenciji ml. pionira u tci na 1.5km najbolji je bio Darjan Đurković iz Novog Pazara, dok je kod devojčica pobedu na stazi dužine kilometar odnela Tamara Polić iz AK “Dinamo“, Pančevo.

Miloš Mitrović sa Uba pobedio je u trci starijih pionira koji su startovali  na 2km, a AK“Užice“ zlatnu medalju donela je Ana Sekulić.

U zajedničkoj trci mlađih i starijih juniorki na 3km pobedila je Milena Rmandić atletičarka Vožda iz Jagodine. Domaća atletičarka Ilda Dautović osvojila je prvo mesto u mlađoj kategoriji.

Kojić Nemanja, član Slobode iz Čačka istakao je da je zadovoljan pobedom u konkurenciji ml.juniora i da je od samog starta slušao savet trenera Slobodana Nidžovića po pitanju ritma. Član AŠK-a iz Šabca Dušan Makević pobedio je u konkurenciji starijih juniora.

Povezana vest:  Kevin Jang promoter 27. SuisseGas Beogradskog maratona

-Nisam očekivao ovako visok plasman. Pratio sam ritam tokom cele trke i uspeo da se domognem prve pozicije – zadovoljan je bio Makević.

U kategoriji ml.seniora titulu šampiona Srbije odneli su Jasmin Ljajić iz Novog Pazara i Milena Stoicev članica Novog Beograda.

Za svoje 92.godine žiovota atletska legenda Franjo Mihallić danas je prvi put bio u Novom Pazaru.

-Zahvaljujem se domaćinima na pozivu, i želim da im čestitam na odlično organizovanom šampionatu Srbije u krosu – istakao je Mihalić.

Nagrade najboljima uručivali su gradonačelnik dr Meho Mehmetović, pomoćnik gradonačelnika Nihat Hasanović, Slobodan Branković –gen,sekretar ASS,direktor sportskog saveza NP Enver Gusinac, direktor ProCredit Banke filijale NP Emil Ličina, gost Emin Nukić, Fahrudin Mavrić član UO sportskog saveza NP, atletska legenda Franjo Mihalić.

{vsig}KROS_NOVI_PAZAR{/vsig}