lukas_barrios_borusija_dortmund

Dortmund korak bliže tituli

 

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su danas ekipu Sankt Paulija iz Hamburga sa 2:0, u meču 23. kola nemačkog prvenstva. Vodeći tim Bundeslige do prednosti je došao u 39. minutu golom Lukasa Bariosa, a pobeda je obezbeđena autogolom Ralfa Guneša u 49. minutu.

Bila je ovo 17. pobeda „milionera“ ove sezone u prvenstvu Nemačke I sada imaju 13 bodova više od drugoplasiranog Bajera iz Leverkusena, koji sutra dočekuje Štutgart.

Povezana vest:  Barselona želi da Gvardiola radi u klubu do penzije

Reprezentativac Srbije Neven Subotić nije bio u sastavu Borusije zbog crvenog kartona dobijenog u prošlom kolu. Najubedljiviju pobedu, od 4:0, danas je ostvario Hamburger u duelu sa Verderom i tako se pred svojim navijačima iskupio za nedavni poraz u gradskom derbiju od Sankt Paulija.

Dva puta mrežu gostiju iz Bremena zatresao je Paolo Gerero, dok su po jedan pogodak postigli Mladen Petrić i Anis Ben Hatira. Gojko Kačar odigrao je svih 90 minuta za pobednički tim na poziciji štopera.

Povezana vest:  Vladan Lukić podneo ostavku, i zvanično, na mesto predsednika FK Crvena zvezda

Šampion iz 2009. godine, ekipa Volfsburga, doživeo je novi poraz. Ovaj put bolji od „vukova“ bili su igrači Frajburga sa 2:1.

Dvostruki strelac za Hanover u meču sa Kajzerslauternom bio je Jan Šlaudraf. Domaćin je slavio sa 3:0, a u strelce se upisao još Mohamed Abdelau.

Hofenhajm i Keln igrali su nerešeno 1:1, a autogol na tom meču postigao je napadač „jarčeva“ Milivoje Novaković u 48. minutu.  Bod Kelnu obezbedio je Jusuf Mohamed u 69. minutu, na asistenciju Kristijana Klemensa.

Povezana vest:  GOLD CUP 2011, Meksiko preokretom do naslova