asmir_kolasinac_11

EP U DVORANI 2011

Šestorka spremna za Pariz

 

Srpsku atletsku reprezentaciju na prvenstvu Evrope u dvorani koje se održava od 4-6. marta u Parizu, predstavljaće šestoro takmičara: Biljana Topić u troskoku, Marina Munćan na 1500m, Tatjana Mitić na 60m, Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Gorana Nava na 1500m i Emir Bekrić na 400m.

-Na 31. Prvenstvu Evrope u dvorani trebalo bi očekivati tri do četiri finala. Prema pokazanoj formi u finalima bi trebali da vidimo Marinu Munćam, koja ima sjajne trke iza sebe u ovoj sezoni, nacionalni rekord na 800m u dvorani je postigla na mitingu u Njujorku, na evropskim listama na deonici od jednu milju nalazi se na pvom mestu, zatim finale očekujem i od Asmira Kolašinca učesnika velikih takmičenja. Finalista EP U Barseloni Goran Nava, juriša na finale kao i uvek. Nava je formu ispunio na mitingu u Ankoni i siguran sam da će se i u Parizu izboriti za plasman među najbolje evropljane.

Povezana vest:  Sergej Bubka u Beogradu

Posebno se radujem povratku Biljane Topić. Biljana je imala samo jedno takmičenje u Atini ove godine gde je zabeležila 13.83m. Kao što je rekao njen trener i suprug Dragutin Topić, spremna je za 14.20m, ako toliko skoči u Parizu sigurno će biti među najboljima. Podsećam da je na prethodnom prvenstvu Evrope u dvorani Biljanu od odličja delilo samo 3cm, i sa 4.mestom bila je naša najbolje plasirana takmičarka.

Povezana vest:  Amela Terzić i Nemanja Cerovac na EP u krosu

U Parizu će se na 60m oprobati i Tatjana Mitić, koja ove godine ima 7.39sekudni, i mladi Emir Bekrić nastupiće prvi put u seniorskoj konkurenciji na 400m“ izjavio je savezni selektor Dragiša Kuzmanović.

Iz Beograda put Pariza naši atletičari leteće avioprevoznikom Jat Airways u sredu 02.marta u jutarnjim časovima.