asmir_kolasinac_11

EP U DVORANI 2011

Četvoro Srba startuju prvog dana EP u dvorani

 

31. Evropsko prvenstvo u dvorani održava se od 4-6.marta u glavnom gradu Francuske. Atletska reprezentacija Srbije doputovala je juče u Pariz i zajedno sa ekipama Bugarske, Mađarske, Poljske, Slovačke, Rumunije, Slovenije, Švajcarske, Hrvatske i dr. smeštena u hotel Novotel Paris. Prvi utisak je da su Francuzi uložili znatne napore da sve protekne u najboljem redu, i da atletičarima omoguće maksimalne uslove za postizanje vrhunskih rezultata. Za danas je zakazan i trening sa oficijalnim starterom, šefovi delegacija biće u mogućnosti da obiđu dvoranu gde se održava takmičenje, kao i dvoranu za zagrevanje, i dvorane za trening. Tehnički sastanak biće održan u popodnevnim časovima, nakon čega će biti poznate i finalne startne liste.

Povezana vest:  Turska suspendovala 31 atletičara zbog dopinga

PETAK, 4.MART 2011.GODINE

BILJANA TOPIĆ – KVALIFIKACIJE TROSKOK – 9:00

Vrata dvorane Bersi prva će od srpskih reprezentativaca otvoriti Biljana Topić koju u 9:00 očekuju kvalifikacije u troskoku.

-Najvažnije mi je da sam zdrava i da sam uspela da već na prvom takmičenju ove godine ispunim normu za najveće kontinentalno takmičenje. Ne opterećujem se konkurencijom i plasmanom, samo želim da realizujem svoje trenutne mogućnosti, jer znam da mi one garantuju društvo među najboljima – izjavila je najbolje plasirana srpska atletičarka sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope u Torinu Biljana Topić.

ASMIR KOLAŠINAC – KVALIFIKACIJE BACANJE KUGLE – 9:30/ FINALE 17:30

Samo 30 minuta kasnije pridružiće joj se Asmir Kolašinac koji će Srbiju predstavljati u bacanju kugle.

Povezana vest:  Mihail Dudaš na pripremama u Južnoj Africi

-Prema finalnim prijavama imam 10 rezultat, ne opterećujem se konkurencijom jer sam sa većinom takmičio i dobro se poznajemo. Verujem da će norma za ulazak u finale iznositi oko 20m, tu daljinu sam ove godine nekoliko puta prebacio i realno je očeivati da se nađem u finalu – istakao je Kolašinac.

EMIR BEKRIĆ – KVALIFIKACIJE 400m – 10:50 / POLUFINALE  18:05

Najmlađeg člana reprezentacije u Parizu, Emira Bekrića kvalifikacije na 400m očekuju u 10:50h.

-Ovo je moj prvi nastup na velikom takmičenju u seniorskoj kategoriji, i cilj mi je da iskoristim konkurenciju kako bi istrčao što bolje, prezadovoljan bi bio rezultat oko 47,50 sekundi – istakao je Bekrić.

Povezana vest:  Kolašinac četvrti na mitingu u Zagrebu

MARINA MUNĆAN –KVALIFIKACIJE 1500m – 17:25

U popodnevnom delu takmičenja na stazu će izaći Marina Munćan koja će startovati u trci na 1500m

-Ima nas dosta prijavljenih, kako sam videla radi se o 25 devojaka, među kojima se nalaze i dve Španjolke osvajačice medalja sa EP iz Barselone, Ruskinje su takođe sjajne. Samo devet devojaka ulazi u finale, na prethodna dva prvenstva Evrope u finale se ulazilo sa 4:12min. Nemam određenu taktiku, ali znam da na samom startu moram da zauzmen dobru poziciju i pratim ritam do kraja – istakla je Munćan, vlasnica nacionalnog rekorda na 800 i 1500m u dvorani.