snow_park

”Snow park” u centru grada – street snowboarding u Beogradu (FOTO)

Sneg koji, po ne pisanom pravilu, u centru grada pravi saobraćajni kolaps, uz neizbežnu buku,  nervozu i ko zna šta jos, dobro je došao mladim ljubiteljima zimskih sportova da pokazu kako se isti moze iskoristiti i za zabavu na ulicama.

Vozači Boardshop tima snouborder Darko Kastratović i dva freestyle skijaša Slaviša Živković i Filip Kostić znali su kako na originalan način da provedu hladne snežne dane u Beogradu. Uz lopatu i naravno svoju opremu, za tili čas, su pravili improvizovane skakaonice, railove, boxove i gapove na dobro poznatim gradskim lokacijama.  Klupice, zidići, penjalice, gelenderi pokriveni snegom pa čak i jedan stari zamrzivač bili su odlična zamena za prave sprave i zaletišta u modernim snow parkovima kojih na zalost u Srbiji nema. Slučajni prolaznici, ljudi na autobuskim stajalistima, poštanski sluzbenici zbunjeno i u neverici su posmatrali spektakularne skokove, trikove i slajdove kod Autokomande, u Ustanickoj ulici, Višnjickoj Banji, ispod Brankovog mosta… Osvežavajući se uz „burn” smenjivali su se jedan za drugim praveći vratolomije kakve se retko vidjaju čak i na planinama.

Povezana vest:  RED BULL CLIFF DIVING 2012. , Takmičenje se nastavlja u Norveškoj

Za sve poklonike ovakvih zimskih sportova sa „plićim džepom” koji nemaju priliku da posete neku od planina, ovi momci su pokazali da se uz malo mašte i sam centar grada može pretvoriti u ogroman „snow park”

Posle par dana, već umorni kao da su bili na planini, zadovoljno su konstatovali u prepoznatljivom borderskom stilu „we burn the town!”

Povezana vest:  Jednorog, opanak i klavir za 10 dana sleću u Beograd. Red Bull Flugtag donosi najluđe skalamerije na Adu Ciganliju!

{vsig}SNOW_PARK{/vsig}