motori arena (2)
Spektakl „Masters of dirt“ sutra u Kombank areni
 
Najveća imena „freestyle“ motokrosa okupljena u okviru produkcije „Masters of Dirt“, prirediće sutra u Kombank areni šou, koji prema najavi organizatora, ostavlja bez daha. Beogradskoj publici će se predstaviti osam najboljih motokros vozača, među kojima je trinaestogodišnji Matej Cesak iz Češke, kao i šest devojaka iz grupe „Fuel Girls“ iz Velike Britanije, čije nastupe će pratiti pirotehnički i svetlosni šou.
Organizatori najavljuju letačku akciju 14 metara iznad tla, nakon lansiranja sa 30-metarskih skakaonica, zatim skokove, okrete i spinove koji prkose zakonima gravitacije, u izvođenju vozača BMX-a i brdskih bicikala. 
Impresivno će biti videti vozače 200 kilograma teških četvorotočkaša i motornih sanki dok izvode trikove i okrete unazad.
Sve to pratiće muzika di-džeja Mosakena i svetlosni, zvučni i pirotehnički efekti, a posebnu atrakciju predstavljaju tačke devojaka iz grupe „Fuel Girls“ koje podrazumevaju ples i bljuvanje vatre na trapezu i na obručima, čime dopunjuju majstorije vozača u vazduhu.
Idejni tvorac i reditelj šoua „Masters of dirt“ Georg Fehter rekao je na nedavnoj konferenciji za novinare u Areni, da to nije takmičenje, već predstava u kojoj kombinuju najluđe akrobacije na motorima, biciklima i motornim sankama.
-Vozač će pokušati da sa 250 kilograma teškim sankama napravi kolut unazad, sa daljine od 19 metara i visini od 15 metara. To je lud trik koji nikada nije rađen u Srbiji – istakao je Fehter.
Donose i četiri kvada (četvorotočkaši) sa kojima će takođe raditi skokove i kolutove unazad sa rampi dugih 23 metra.
Biciklisti će svoje akrobacije raditi na motociklističkim rampama, a da bi dostigli željenu brzinu vezaće ih za motore i vući preko 12 metara dugih rampi.
Predstava „Masters of Dirt“ je u stalnoj evoluciji i vozači nastoje da nadmaše jedni druge, izvodeći „tradicionalne“ trikove, kao što su zajednički okreti i „vozovi“, ali i nove varijacije u sinhronizovanim sekcijama i egzibicijama.
Ulaznice su prodaju po cenama od 1.100 do 6.300 dinara, a konfiguracija sedišta u Kombank areni je takva da svako mesto ima dobru vidljivost na trkački ring, koji je 100 metara dugačak i 30 metara širok.
Porodične/grupne ulaznice se prodaju sa popustom od 20 posto, a za mlađe od 12 godina važi popust od 50 posto.
Povezana vest:  SPORTSKO PENJANJE, Praznik penjanja u Nišu