jelensuperliga logo
SUPERILGA SRBIJE
Partizan igra derbi protiv Vojvodine, Zvezda u Smederevu
 
Utakmicama 22. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, derbi u nedelju u Beogradu igraju Partizan i Vojvodina, dok Crvena zvezda gostuje poslednjeplasiranom Smederevu.
Lider Partizan je u prethodna dva kola osvojio samo dva boda i protiv Vojvodine će mu biti preko potrebna pobeda kako bi vratio mir u svoje redove i zadržao velikih sedam bodova prednosti u odnosu na Zvezdu.
Trener crno-belih na meču sa Novosađanima neće moći da računa na kapitena Sašu Ilića i desnog beka Aleksandra Miljkovića koji su suspendovani zbog žutih kartona.
Ništa manji imperativ pobede neće imati ni Vojvodina koja je u prošlom kolu neprijatno iznenadila svoje navijače porazom u Novom Sadu od OFK Beograda (0:1).
Fudbaleri Crvene zvezde su pre dva dana kod kuće savladali kombinovani tim Hajduka iz Kule sa 3:0 i to je bio drugi uzastopni trijumf portugalskog trenera Rikarda Sa Pinta.
Crveno-beli u nedelju ne bi trebalo da imaju previše težak posao, pošto je Smederevo ubedljivo poslednje na tabeli sa samo devet osvojenih bodova.
Ekipa Jagodine, koja se i dalje bori za plasman u Evropu, u prethodnom kolu je u Ivanjici savladala Javor sa 1:0, a ovog vikenda dočekuje beogradski Rad u jednom od derbija kola.
Fudbaleri OFK Beograda dočekaće na stadionu na Karaburmi ekipu Javora, dok će BSK u Borči pokušati da dođe do važnih „bodova spasa“ protiv niškog Radničkog.
Spartak, siguran u sredini tabele, u Subotici će dočekati Radnički iz Kragujevca kojem je svaka utakmica do kraja sezone kao finale pošto se ekipa sa stadiona „Čika Dača“ grčevito bori za opstanak.
Još jedan tim koji će morati da se pomuči kako bi sačuvao status Superligaša, Donji Srem ugostiće ekipu Novog Pazara.
U duelu dva tima koji su u prethodnih šest dana protiv šampiona Partizana osvojili po bod, u Kuli će se sastati ekipe Hajduka i Slobode.
Parovi 22. kola:
Sutra od 15.30 igraju Jagodina – Rad, OFK Beograd – Javor, Donji Srem – Novi Pazar, BSK Borča – Radnički Niš, Spartak – Radnički Kragujevac i Hajduk – Sloboda.
U nedelju od 15 sati sastaju se Smederevo – Crvena zvezda, a od 19 sati igraju Partizan – Vojvodina.
TABELA: Partizan 51 bod, Crvena zvezda 44, Vojvodina 41, Jagodina 36, Rad 31, Sloboda 30, Radnički Niš 30, OFK Beograd 28, Javor 27, Spartak 27, Novi Pazar 23, BSK Borča 22, Hajduk Kula 20, Donji Srem 20, Radnički Kragujevac 19, Smederevo 9
Povezana vest:  Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Partizana