Međunarodni atletski miting deveti po redu, Belgrade Indoor Meeting održaće se u utorak 13. februara sa početkom u 15.30 časova. Ovo takmičenje nalazi se na listi svetske serije mitinga I ima srebrni status. Tim povodom danas je u prostorijama Hotela M, održana Konferencija za medije.

Gledaćemo i neke od najvećih zvezda današnjice, a najveća od njih biće poznati bacač kugle sa Novog Zelanda, Tom Volš, koji je takođe prisustvovao konferenciji za štampu zajedno sa direktorom Belgrade Indoor Meeting-aa, Mihailom Dudašom, našim bacačem kugle, Asmirom Kolašincem i srpskom skakačicom udalj, Milicom Gardašević.

Za početak se svim prisutnima uz dobrodošlicu obratio Mihail Dudaš, koji je istakao da će publika sutra moći da prati više od 160 atletičara iz preko 44 zemlje.

– Prvo moram da kažem da mi je ogromna čast što sam ove godine postavljen na mesto direktora ovako prestižnog takmičenja, moram da pohvalim Predraga Momirovića, koji je do sada radio tu funkciju, on je napravio sjajnu uvertiru, kroz prethodnih osam mitinga. Tim koji radi to radi zaista fenomenalno. Drago mi je što ovaj miting organizujemo i pokušavamo da ga podignemo na viši nivo. Imamo preko 160 atletičara iz preko 44 zemlje. Tu su Tom Volš, Asmir Kolašinac. Imamo borbu između zemlje Komonvelta i naše zemlje, Novog Zelanda… Takođe i u ostalim disciplinama imamo sjajne atletičare, Milica će pokušati da odbrani titulu u skoku udalj. U drugim disciplinama imamo odlične predstavnike iz Srbije i ostalih zemalja. Prenos će biti na RTS-u od pet do pola osam uveče. Siguran sam da ćemo opravdati sva očekivanja. Hvala gradu Beogradu, Ministarstvu sporta,našim sponzorima, bez njih ovo ne bi moglo da se organizuje na ovakvom nivou.
Najvažnije je da svi atletičari imaju osmeh na licu, da uživamo u atletičkoj eliti u Beogradu.

Povezana vest:  U subotu u Zoološkom vrtu 17. dečiji maraton

Zatim je svima poruku poslao i naš Asmir Kolašinac, koji je dodao da bi ovo moglo da bude i njegovo poslednje takmičenje u Beogradu, s obzirom na to da je već na kraju svoje duge i uspešne karijere.

– Svakako, da vas sve pozdravim. Ovo takmičenje će biti na jedan način posebno, s obzirom da sam u 39. godini i punim 40. Postoji mogućnost da je ovo moj poslednji miting u Beogradu. Potrudiću se da za kraj budem najbolji, s obzirom na konkurenciju koju imam, neću imati pritisak oko plasmana, već ću gledati na svoj rezultat. Imao sam manji problem početkom januara, ali sam ga sanirao. Jedva čekam sutrašnji miting. Ovo će biti najjača disciplina na mitingu. Očekujem da Tom Volš prebaci 22 metara, a da ja budem na nivou i dođem do 21 metra.

Povezana vest:  Amela Terzić 14. na 1.500 metara u Ostravi

Gledaćemo na Banjici i sjajnu Milicu Gardašević, koja je obećala da će sutra pokušati da dosegne do svog ličnog rekorda.

– Kao što je Rale rekao, branim titulu i radujem se takmičenju pred domaćom publikom. Pozivam publiku da dođu da podrže sve takmičare, daćemo sve od sebe.

Dobra je uvertira za EP u Glazgovu i za Olimpijske igre. Ne mogu ništa da najavljujem, ali pokušaću da priđem svom ličnom rekordu.

Povezana vest:  Terzićeva optimistična pred Rio, sanja o dva finala

Za kraj se svim prisutnima obratio i Tom Volš. On je dodao da će pokušati da sruši rekord mitinga koji je do sada nosio Filip Mihaljević iz Hrvatske.

– Hvala na pritisku! Biće ovo sjajno takmičenje između Balkanaca i Komonvelta. Biće uzbudljivo videti ko će pobediti. Veoma sam uzbuđen da bacam kuglu u Beogradu, sutra uveče. Volim Takmičenja u ovom gradu, energiju, publiku. Bacanje kugle je teška disciplina. Pružićemo pravi šou, nadam se da ću oboriti rekord Filipa Mihaljevića u Beogradu.

Ulaznice za miting delile su se besplatno i podeljene su u rekordom roku, a direktan prenos Takmičenja biće na RTS 2 od 17h do 19.30h.

Superbet je generalni sponzor Srpskog atletskog saveza i oni će tom prilikom uručiti ček najuspešnijem atletičaru mitinga.

Foto: A.K./ATA Images