usein_bolt_111Bolt se namerno diskvalifikovao!?

Jedan od najprepričavanijih događaja sa atletskog SP-a u južnokorejskom Daeguu svakako je diskvalifikcija Usaina Bolta u trci na 100 metara.

Iako se od trenutnog svetskog rekordera na 100 metara očekivalo da bude jedan od glavnih konkurenata za zlatnu medalju, pa možda čak i uverljivo ostale trkače ostavi iza sebe, on je diskvalifikovan zbog krivog starta!

Povezana vest:  Bolt i Pauel će trčati na mitingu u Rimu

Frank Buseman (36), srebrni nemački desetobojac sa OI 1996. godine, izneo je teoriju po kojoj je jamajčanski sprinter namerno pogrešno startovao, te tako bio diskvalifikovan!

Zašto bi Bolt tako nešto učinio?

-To je odličan PR-trik! – kaže Buseman.

-Uzmimo za primer Oskara Pistoriusa. On je zauzeo veliku količinu medijskog prostora i tako maknuo Usaina iz centra pažnje. Nakon diskvalifikacije, svi će pisati o Boltu, i iako to neće biti veličanje njegova uspeha, on će ipak dobiti dozu publiciteta, a njemu je publicitet život!

Povezana vest:  Daria Živanović (Filipović) dobila posebno priznanje za ulazak u kuću slavnih

Na ovakve spekulacije Bolt je kratko odgovorio, prilično nevezano.

-Naravno da nisam zaboravio da trčim, kao što čovek ne može da zaboravi da vozi bicikl. Sada imam nekoliko dana da se saberem i da svima dokažem da sam najbolji u trci na 200 metara u petak.