goran nava atl

EP PARIZ 2011

Goran Nava u finalu Evropskog prvenstva u dvorani

Zahvaljujući sjajnoj trci Gorana Nave u prvoj kvalifikacionoj grupi na 1500m Srbija će imati finalistu Evropskog prvenstva u Parizu.

Nacionalni rekorder startovao je u najjačoj grupi, izašao na vodeću poziciju i po rezultatu uspeo da se plasira u finale evropskog šampionata. Na 1500m nastupila su ukupno 25 atletičara, a u finale direktno ulazi po dva najbolje plasirana atletičara iz svake grupe i troje takmičara po rezultatu.

-Uopšte nisam želeo da gledam startne liste, jer sam pre nekoliko dana video liste prijavljenih i uvideo da ima dosta atletičara sa boljim ličnim rekordom od mene. Jednostavno nisam se plašio. Dodatan stimulans za mene je bila činjenica da su svi naši imali juče loš dan, i morao sam da dam sve od sebe da Srbija ima predstavnika u finalu. Izašao sam na vodeću poziciju, ali sam očekivao da će neko da mi se pridruži i povuče trku. Znao sam da u finale ima šsanse da udjem samo po rezultatu, ne po plasmanu. Međutim oni su svi pratili moj ritam. Ispostavilo se da su sledeće dve grupe imali iste prolaze na 200m, 800m, 1000m ali na kraju trke su bile sporije, što me je dovelo do finala. Zadovoljan sam današnjim učinkom, sutra me očekuje nova borba i trka za što bolji plasman – izjavio je Goran Nava.

Povezana vest:  Kenijac Kendi pobednik Atinskog maratona

Finalna trka na 1500m je sutra u 16:20h

U prvoj kvalifikacionoj grupi na 60m nastupila je srpska atletičarka Tatjana Mitić, koja je zauzela četrvto mesto u grupi sa rezultatom 7,42 sekudni. Samo četiri stotinke nedostajala su Tatjani da se plasira u polufinale 31.Evropskog prvenstva u dvorani.

-Ove zime sam dosta radila na izlasku iz bloka, značajno sam popravila start što se i danas videlo. Međutim, nisam imala dovoljno snage za završnicu i bolji rezultat – istakla je Mitić posle trke.

Povezana vest:  Održana prva BOOST Belgrade trka