juniori_reprezentacija_srbije_1

AMERIČKI FUDBAL

Juniori spremni za Austijance

Tri i po godine, pošto je seniorska reprezentacija Srbije bila deklasirana od strane Austrije, jedne od najmoćnijih evropskih reprezentacija na Evropskom prvenstvu C grupe (59:3) u Volfsbergu, juniori Srbije biće u prilici da pokažu koliko je američki fudbal u nas napredovao u prethodnom periodu.

Ekipa u koju u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala ulažu velike nade, odigraće danas od 11 časova prijateljski susret u Beču protiv vršnjaka iz Austrije, u cilju priprema za baraž meč za plasman na Evropsko prvenstvo u Španiji, koji će odigrati protiv Francuske.

Ekspedicija sprskog juinorskog nacionalnog tima, neće odigrati ovaj meč u punom sastavu, jer će zbog povreda i bolesti odsustvovati nekoliko vrlo bitnih igrača, među kojima i kvoterbek Vojislav Milenković. Ipak, to ne umanjuje samopouzdanje dečaka koji su već zadivili Stari kontinent osvajanjem kvalifikacionog turnira četiri nacije u Kragujevcu.

Povezana vest:  „Sportske igre mladih" i u Beogradu od 13. do 27. juna

– Očekujem da bude jako dobra utakmica, da se oba tima prikažu u što boljem svetlu, ali i pobedu. Ne znam o Austrijancima ništa, niti me zanima. Idemo da igramo svoju igru i da pobedimo – rekao je Stefan Dedić, raningbek Srbije. – Pripreme su bile dobre, a novi momci koji su došli u odnosu na prošlu godinu su se odlično snašli i uklopili. Mislim da nismo ništa slabiji u odnosu na prošlu godinu. Protiv Austijanaca nemamo rezultatski imperativ, a meč će nam puno značiti da možemo kasnije da ispravimo greške koje budemo uočili. Ipak je duel sa Francuzima najbitniji.

Povezana vest:  Uskoro sportska saradnja Srbije i Kube

Lazar Bogićević iz Plavih zmajeva nije optimista poput Dedića:

– Očekujem da vidimo na kom smo nivou u odnosu na druge ekipe. Bitno je da svi damo od sebe, kao da je zvanična utakmica, kako bismo videli napredak. Teško je proceniti koliko smo spremni za Austrijance, ali smo dobro trenirali i sigurno ćemo dobro odigrati utakmicu. Atmosfera je na nivou, pa verujem da ćemo pružiti dobar otpor – rekao je Lazar Bogićević, koji igra na pozicijama hvatača i defanzivnog beka.

Iako su u Beč stigli u ranim jutarnjim časovima posle napornog puta, orlići su posle kraćeg turističkog razgledanja grada održali trening u periodu od 15 do 17 časova na Ravelin stadionu, gde će se danas i održati duel.

Povezana vest:  Pobeda Lindzi Von u superkombinaciji

– Uprkos iscprljujućem putu, koji je trajao duže nego što smo očekivali, zadovoljan sam svime – rekao je Aleksandar Ristić, trener srpskih raningbekova. – Trening nije bio jak, već samo da se prisetimo nekih stvari koje smo dogovorili na pripremama u Karatašu, malo se istegnemo i spremimo za sutrašnji napor. Očekujemo da u duelu sa Austrijom vidimo gde se nalazimo u odnosu na najbolje evropske ekipe.

Odmah posle utakmice reprezentacije Srbije i Austrije, na istom stadionu, snage će odmeriti Vukovi i četvorostruki klupski šampioni Evrope i aktuelni vicešampioni Vijena Vajkinzi (15 časova).