ministarka_samardzic_markovicMINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA PREDSTAVILO REZULTATE PUTA U ALŽIR

Dogovorena sportska saradnja

 

Minstarstvo omladine i sporta održalo je juče konferenciju za medije na kome je ministarka Snežana Samardžić – Marković predstavila rezultate sa nedavnog puta u Alžir.

Put je organizovan u sklopu odlaska fudbalske reprezentacije Srbije na prijateljski meč sa Alžirom (Orlovi pobedili 3:0), a prva dama Ministarstva ocenila ga je kao uspešan.

Veoma sam zadovoljna zbog dobre privredne saradnje sa Alžirom, a i sport je izuzetno zaslužan za to. Naravno, najzadovoljniji posetom su fudbaleri zbog ostvarene pobede – našalila se Samardžiž – Marković.

Povezana vest:  Marsenić: Bez masovnog sporta nema ni vrhunskog

Ministarstvo je u Alžiru uspostavilo i kontakte kako bi se na sportskom planu intenzivirala saradnja.

Dogovorili smo dolazak alžirskih sportista na pripreme i takmičenja u Srbiju, s obzirom da su oni zadovoljni uslovima koje ovde mogu da imaju. Naravno i srpski sportisti odlaziće u Alžir, kao i naši stručnjaci iz svih sportova koji će imati mogućnost da u toj zemlji i rade. Obećano nam je i da će deo sredstava koja budu ostvarena iz privredne saradnje sa Alžirom biti usmerena u sport – dodala je Samardžić – Marković.

Povezana vest:  Osam dopingovanih u Srbiji 2015.

Ministarka se takođe osvrnula i na priču o privatizaciji sportskih klubova u Srbiji i istakla da taj proces mora sačekati donošenje Zakona o sportu.

Privatizacija sportskioh klubova počeće tek posle donošenja Zakona osportu. Manje je važno kada će početi privatizacija, već je bitnije doneti dobar zakon. Vlada mora prvo da odluči da li će klub biti privatizovan a posle toga i kako treba to uraditi, jer postoji razlika između sportskih klubova, a privatizacije mora biti prilagođena sportskim specifičnostima – objasnila je Samardžić – Marković.