SPKVALFIKACIJE SLJIVANCANIN CGKUGLANJE
Nemačka, Estonija i Crna Gora se kvalifikovali za SP

Seniorske muške kuglaške reprezentacije Nemačke, Estonije i Crne Gore kvalifikovale su se za Prvenstvo sveta koje će se od 17. do 25. maja odigrati u Zalaegersegu u Mađarskoj.
Na kvalifikacionom turniru na kuglani u sportskoj hali u tom gradu, Nemačka je oborila 3.777 čunjeva (Pansa 629, Rajzer 646, Veber 618, Sajc 604, Šnajder 638, Helmrih 330, Vajs 312). Drugi su bili Estonci sa 3.374 čunja, dok je treće mesto pripalo Crnoj Gori sa 3.314 čunjeva (Božinović 537, Šljivančanin 610, Sindik 512, Žugić 548, Petović 586, Matković 520). Nisu se kvalifikovali četvrtoplasirani Danci sa 3.231 čunjem.
Žreb za popunu grupa na seniorskom Šamionatu sveta obaviće se 17. maja u 16 časova u hali u Zalaegersgeu. U ženskoj konkurenciji nije igran kvalifikacioni turnir je su samo tri ekipe konkurisale za tri slobodna mesta u grupama.
Seniori Srbije igraće u „D“ grupi sa reprezentacijama Rumunije i Italije, a četvrto mesto popuniće jedan od kvalifikanata (Nemačka, Estonija ili Crna Gora).
Kuglašice su u „B“ grupi sa Rumunijom, Estonijom i kvalifikantom (Nemačka, Poljska ili Crna Gora).
Ostale grupe – kuglaši, „A“: Mađarska, Austrija, BiH i kvalifikant, „B“: Slovenija, Hrvatska, Slovačka i Francuska, C“: Češka, Makedonija, Poljska i kvalifikant.
Kuglašice, „A“: Slovenija, Hrvatska, Makedonija i kvalifikant, „C“: Austrija, Češka, Italija i kvalifikant, „D“: Mađarska, Slovačka, BiH i Danska.
U drugoj fazi igra se odmah četvrtfinale po sistemu – prvi meč: „A“ 1 – „C“ 2, drugi meč: „B“ 1 – „D“ 2, treći meč: „C“ 1 – „A“ 2 i četvrti meč: „D“ 1 – „B“ 2. Pobednici prvog i drugog četvrtfinalnog meča igraće prvi polufinalni duel, a pobednici drugog i trećeg četvrtfinalnog meča drugi polufinalni duel.
Na seniorskom SP 2011. u Sarajevu medalje su osvojili – kuglaši: 1. Srbija, 2. Mađarska, dve bronze: Češka i Slovenija, kuglašice: 1. Mađarska, 2. Rumunija, dve bronze: Austrija i Slovenija.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglašice Putara iz Niša odnele bod SPC Vojvdini u 15. kolu Super lige Srbije