Svi na pod - Zlatne spirale 2MTV PREMIJERA: SVI NA POD ZAVRTELI „ZLATNE SPIRALE“

Beogradska grupa „Svi na pod“ objavila je spot za novi singl „Zlatne spirale“, treći po redu u proteklih šest meseci. Producentsku superviziju novog singla radio je proslavljeni muzički producent Aleksandar Saša Habić, poznat po višedecenijskoj saradnji sa najvećim pop i rok zvezdama sa ovih prostora. Pesma je snimana u studijima „Destilerija“ i „Plava kuća“, a miks je radio Goran Antović. Singl sadrži i tri remiksa koji potpisuju Rastadroid, publici poznatiji kao Dejan Stanisavljević, frontmen kultne grupe „Beograd“, te beogradski producenti i disk džokeji Flip i MKDSL. Premijeru spota možete da pogledate ekskluzivno na MTV kanalu od ponedeljka, 20. maja u 20 časova, a bend možete uživo da čujete i vidite na ovogodišnjem Terraneo festivalu koji će se održati od 7. do 9. avgusta u Šibeniku, Hrvatska.
„Snimanje spota za ovu stvar je bilo savršeno iskustvo. Otišli smo na Bajlonijevu pijacu, poneli ogroman zvučnik i pojačali do daske pesmu, potpuno spremni da čujemo reakcije raznih ljudi u prolazu. Za tih sat vremena provedenih na pijaci uspeli smo da osvojimo titule degenerika, narkomana, kurvi, a naše majke su verovatno štucale na svaka dva minuta. No, nije sve tako crno. Pokupili smo i dosta fanova, naročito romske populacije. Oni su nas oduševljeni snimali svojim mobilnim telefonima, igrali i smejali se sa nama. Jedna Romkinja nas je pitala kako se zove naš bend. Na moj odgovor ‘Svi na pod’, ona je oduševljeno odreagovala kao da nas sluša već sto godina: ‘A, Svilen pod'“. opisuje atmosferu sa snimanja Bojana Vunturišević, front-devojka benda.
Ideju za spot doneo je reditelj Darko Nikolić, dugogodišnji saradnik benda sa kojim je već radio spotove za pesme „Ljubavi“ i „Lopovska“, koji za novi video kaže da je nastao kao izraz oduševljenja radom grčko-francuskog kolege Romana Gavrasa, posebno njegovim spotom za pesmu „Bad Girls“ britanske reperke M.I.A. U spotu učestvuje i talentovani brejkdenser Tibor Šmit u ulozi Bojaninog zaštitnika, te njegove kolege „izazivači“ Matias Lazarević i Aleksandar Jokić, koji se bore u ime Bojanine suparnice, beogradskog modela Ane Boltić. Poput uloge na sceni, Bojanina leđa čuva ekipa iz benda koju čine Ivan Mirković, Jamal Al Kiswani, Goran Milošević, Ivan Mihajlović i Petar Rudić. Kameru potpisuje Dragan „Belja“ Đorđević, a spot je montirao Vladimir „Looney“ Marković.
Svi na pod do kraja ove godine, pored letnjih nastupa u Sloveniji, širom Srbije i na prestižnom Terraneo festivalu u Šibeniku, planiraju da objave još nekoliko pesama, spotova i remiksa, a ceo drugi album uslediće ubrzo posle toga, a prema najavi članova benda predstavljaće muzički iskorak u odnosu na prethodni.

Povezana vest:  The Shapeshifters i hiljade mladih okupiraće Istru