kros_press

Sutra Prvenstvo Balkana u krosu u Kragujevcu

Povodom održavanja Prvenstva Balkana u krosu, danas je u Svečanom salonu zgrade grada Kragujevca održana konferencija za medije na kojoj su se obratili: savezni selektor Dragiša Kuzmanović, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca zadužen za sport Jovan Pavlović Bojadžić, srpski aduti Olivera Jevtić, Amela Terzić i Darko Živanović. Sve prisutne pozdravio je i proslavljeni srpski trener Slavoljub Kuzmanović.

-Zadovoljsvo nam je što smo ponovo domaćini balkanskog šampionata, posle staze stigao je na red i kros. Svim učesnicima poželio bih puno sreće sutra, a posebno bi se zahvalio Oliveri Jevtić i njenom treneru na donetoj odluci da nastupe u Kragujevcu, čime još više doprinose afirmaciji atletike u ovom gradu – istakao je Pavlović-Bojadžić.

Povezana vest:  Miting u Prijepolju

U svom obraćanju savezni selektor je istakao da će sutra u Kragujevcu Srbiju predstavljati najjači tim koji imamo u ovom trenutku i da se nada visokom plasmanu kako u pojedinačnoj tako i ekipnoj kategoriji.

-U poslednjom trenutku sam doneo odluku da će umesto povređenog Nemanje Cerovca u trci juniora startovati član AK „Raška“ Miloš Pendić. Želimo da uzmemo što više medalja i ostvarimo dobre rezultate – istakao je Kuzmanović. Kuzmanović se u ime ASS zahvalio gradu Kragujevcu na svim resursima koje su pružili za organizaciju 55. Prvenstva Balkana u krosu.

Najbolja srpska dugoprugašica vratila se iz Kenije gde je provela mesec dana na pripremama.

-Posle pobede 2004. Godine na Balkanskom krosu, okrenula sam se ka maratonskom treningu i nisam očekivala da ću ikada više trčati na ovom šampionatu. Činjenice da se Kros ove godine održava u našoj zemlji, da sam dobro odradila pripreme u Keniji uticali su na moju odluku da nastupim za Srbiju i trčim sutra 8km. Uverena sam da smo moj trener i ja doneli dobru odluku -istakla je Olivera Jevtić.

Povezana vest:  Bekrić se vratio pobedom, trijumfi favorita

Juniorska vicešampioka Evrope u krosu Amela Terzić navela je da je dobro trenirala i da je spremna za sutrašnji kros.

-Za Kragujevac me vezuju lepe uspomene. Svake pripreme pre velika međunarodna takmičenja odradili smo u ovom gradu. Daću svoj maksimum sutra, a nadam se da će to biti dovoljno da se nađem u borbi za neko od odličja – istakla je Amela Terzić.

Povezana vest:  Vanjiru pobedio na Čikaškom maratonu

Sigurno najveću tremu ima član Radničkog iz Kragujevca Darko Živanović, koji će sutra u dresu reprezentacije takmičiti pred „njegovom“ kragujevačkom publikom.

-Za mene poseban značaj ima nastup za reprezentaciju. Imam pozitivnu tremu jer ću sutra trčati pred domaćom publikom. Sa nestrpljenjem očekujem početak takmičenja i nadam se da ću uspeti da se umešam među najbolje, pa i do pobedničkog postolja – istakao je Živanović.

Ceremonija otvaranja 55.Prvenstva Balkana u krosu počinje sutra u 10:30h na kragujevačkom Hipodromu. Na programu se nalazi 6 trka u kategorijama juniori/ke, ml.seniori/ke, seniori/ke u kojima će učestvovati takmičari Albanije, Bosne i Herzegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Turske i Srbije.