Reese_Witherspoon_sa_narukvica

Ris Viderspun predstavila novu narukvicu za hrabrost kompanije Avon u znak obeležavanja stogodišnjice Dana Žena

Kompanija Avon obeležila je stogodišnjicu međunarodnog Dana žena predstavljanjem nove narukvice za hrabrost, još jednog u nizu proizvoda čijom kupovinom se sakupljaju sredstva za borbu protiv nasilja u porodici. Nova narukvica, koju su juče predstavile Andrea Džung i Ris Viderspun, deo je kolekcije Avon proizvoda za hrabrost čijom je kupovinom do sada sakupljeno preko 30 miliona dolara za borbu protiv nasilja u porodici u više od 50 zemalja.

Donacija od milion dolara kompanije Avon još jedan je dokaz snažne posvećenosti kompanije Avon borbi protiv nasilja u porodici i globalne kampanje “Reci NE nasilju u porodici”, koja je pokrenuta 2004. godine. Predsednica kompanije Avon Andrea Džung (Andrea Jung) i glumica Ris Viderspun (Reese Witherspoon), globalna Avon ambasadorka i počasna predsedavajuća Avon Fondacije za žene, početkom godine najavile su u okviru “Avon Believe World Tour”  donaciju od milion dolara za borbu protiv nasilja u porodici. Na svečanosti u Atlanti povodom 125 godina kompanije pokrenuta je “Avon Believe World Tour” koja će proslaviti nasledstvo kompanije i njenu misiju da osnaži žene obilaskom 16 gradova – Atlante, Dalasa, Los Anđelesa, Londona, Istanbula, Njujorka, Čikaga, Meksiko Sitija, Varšave, Moskve, Sao Paola, Buenos Airesa, Manile, Šangaja, Nju Delhija i Johanesburga.

Povezana vest:  Nova kategorija nagrada Olivije

“Svake godine u čast međunarodnog Dana žena Avon ponudi po jedan novi proizvod za hrabrost koji predstavlja konkretan način na koji žene i muškarci mogu da pomognu da se zaustavi razarajući uticaj nasilja u porodici”, izjavila je Andrea Džung. “Svi oni koji su od 2008. godine kupili Avon proizvode za hrabrost pomogli su da Avon donira više od 30 miliona dolara kao podršku za programe smanjenja nasilja u porodici u preko 50 zemalja”, dodala je gospođa Džung.

Povezana vest:  Festival nauke prvog dana videlo 7.000 posetilaca!

“Avon narukvica za hrabrost je jednostavan a efikasan način da se sakupe sredstva kako bi se smanjilo nasilje u porodici. Kao žena i majka, pozivam vas da mi se priključite u ovoj posebnoj godišnjici međunarodnog Dana žena kako bismo zaustavili ovu epidemiju tako što ćemo nositi ove narukvice i poklanjati ih svojim prijateljima i članovima svojih porodica”, izjavila je Riz Viterspun.

Povezana vest:  Balet Don Kihot u Sava Centru za decu bez roditeljskog staranja

Nova narukvica za hrabrost u Srbiji će se pojaviti u prodaji u jesen 2011. godine. Svi Avon proizvodi za hrabrost dostupni  su u svakoj Avon brošuri, a celokupna neto dobit od prodaje svih ovih proizvoda biće odvojena za programe kompanije Avon protiv nasilja u porodici.