ivana_spanovic

Ivana Španović sedma u Rimu sa skokom od 6.51m

Srpska rekoderka u skoku u dalj, Ivana Španović skakala je danas na trećem mitingu u okviru Dijamantske lige koji je održan u Rimu. Ivana je sa rezultatom 6.51m zauzela 7.mesto u konkurenciji devet devojaka koje su se nadmetale u disciplini skok u dalj. Takmičarke su imale pravo na šest skokova.

Pobedila je svetska prvakinja iz Berlina Amerinkanka REESE Brittney koja je u Rimu postigla i njen najbolji rezultat sezone 6.94m. Druga je bila njena zemljakinja i sa najviše bodova u okviru ove discipline na Dijamantskoj ligi JIMOH Funmi koja je skočila 6.87m. Treće plasirana je bila LESUEUR Éloyse sa 6.64m.

Povezana vest:  Belgijanke dobile zlatnu medalju sa OI u Pekingu

Naša Ivana imala je seriju skokova; 6.19m; prestup; 6.51m; 6.36m; prestup i u poslednjoj seriji ostvarila 6.36m. Španovićeva je iza sebe ostavila evropsku prvakinju iz Barselone Inetu Radeviču koja je danas skočila 6.41m i Švajcarskinju Pasterlu finalistkinju poslednjeg prvenstva Evrope u dvorani.

„Imala sam dosta oscilacija među skokovima. Najbolji skok je bio u petoj seriji gde sam skočila oko 6.80m, ali nažalost bio je prestup. Najvažnije je da sam zdrava, nastavljam da skačem na mitinzima Dijamantske lige i sigurna sam da ću biti bolja već u Njujorku 11.juna“ izjavila je Ivana nakon takmičenja.

Povezana vest:  Kolašinac i Jelača: Ulaskom u finale ispunili smo cilj

Pregled rezultata u disicplini skok u dalj:

REESE Brittney USA 6.94

JIMOH Funmi USA 6.87

LESUEUR Éloyse FRA 6.64

PROCTOR Shara GBR 6.62

MONTANER Concepción ESP 6.60

KOTOVA Tatyana RUS 6.58

SPANOVIC Ivana SRB 6.51

RADEVICA Ineta LAT 6.41

PUSTERLA Irene SUI 6.29