viktor_toricki_rg_2011

ROLAN GAROS

Viktor Troicki u trećem kolu Rolan Garosa

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u treće kolo gren-slem turnira u Rolan Garosu posto je danas u meču drugog kola savladao Nemca Tobijasa Kamkea sa 3:0 u setovima – 6:2, 6:2, 7:6 (7:4).

Nakon uspešnog starta i pobede nad Julijanom Rajsterom, Troicki je danas savladao još jednog nemačkog tenisera i zasluženo se probio među 32 igrača na drugom gren-slem turniru sezone.

Povezana vest:  ATP RANG LISTA, Đoković 3, Tipsarević 38, Troicki 43

Drugi reket Srbije bio je dominantan u prva dva seta. Servis ga je služio gotovo perfektno, a dobrim kretanjem i preciznim udarcima bez problema je osvajao poene. Troicki je već tada je potvrdio da će opravdati ulogu favorita u ovom meču.

 

Nešto opuštenije naš teniser je zaigrao u trećem setu, što je Kamke iskoristio i poveo sa 5:3, pa se činilo da je gotovo izvestan i četvrti. Međutim, Troicki se pravovremeno trgao i brejkom smanjio vođstvo protivnika, da bi na svoj servis izjednačio rezultat na 5:5.

Povezana vest:  Krajinović u osmini finala turnira u Hamburgu

 

Propuštena prilika uticala je na samopouzdnje Kamkea u kasnijem taj-brejku, iako je u tom delu poveo sa 2:0. Troicki je u nastavku preuzeo kontrolu igrajući sigurnije uz odličan servis, pa je veoma brzo došao do dve meč lopte. Iskoristio je prvu za konačan trijumf i šansu da se bori za osminu finala.

 

Povezana vest:  ATP ČELENDŽER NAPOLI Pašanski u četvrtfinalu

Naredni protivnik Troickog biće bolji iz duela Aleksandar Dolgopolov (Ukrajina) – Andreas Hajder Maurer (Austrija). Nagradni fond turnira je 17.520.000 evra.