tajson_gaj

Tajson Gaj: Neću trčati 200 m na američkim kvalifikacijama za SP

 

Američki 28-godišnji sprinter Tajson Gaj najavio je kako će verovatno propustiti trku na 200 metara na američkim kvalifikacijama ovoga meseca za Svetsko prvenstvo u južnokorejskom Daegu, koje će se održati od 27. avgusta do 4. septembra.

-Sa sigurnošću od 90 posto mogu reći da ću propustiti trku na 200 metara na američkim kvalifikacijama. Zbog problema sa kukom i drugih poteškoća ove godine sam propustio previše treninga. Teško je reći kada ću opet trčati tu deonicu – izjavio je Gaj, i dodao kako planira nastup na 100 metara.

Povezana vest:  Španović: Ovo će definitivno obeležiti moju karijeru

-Znam koliko sam treninga propustio ove godine. Možda neki misle da igram igrice, ali ja nisam takav igrač. Ja trčim sa toliko srca i pobeđujem bol. Ni povrede me ne mogu sprečiti da trčim na treninzima 100 metara, ali za 200 metara morate fizički biti maksimalno spremni – objasnio je Gaj.

Povezana vest:  EP KANDIDATURA, Potvrđena kandidatura Beograda za prvenstvo Evrope

Amerikanac je objasnio kako je bolove u desnom stopalu počeo da oseća prije trke u Mančesteru u maju. Bol se pojačala kada se vratio u svoj trening centar na Floridi, a kasnije se proširila od sredine stopala do pete, a zatim i do kolena. Sve ga je to koštalo izgubljenih dragocenih treninga.

Gaj je bio svetski prvak na 100 i 200 metara na Svetskom prvenstvu u Osaki. Na istim deonicama je na istom takmičenju prije dve godine slavio Jamajčanin Husein Bolt, oborivši i na 100 i na 200 metara svetske rekorde, dok je Gaj uzeo srebro na 100 metara.

Povezana vest:  Bolt trči na 200 m na mitingu u Stokholmu

Prošle godine, Gaj je u Stokholmu pobedio Bolta na 100 metara u jedinom direktnom dvoboju. Naneo je tada Boltu prvi poraz posle dve godine.

Ove sezone je Gaj istrčao na mitingu u Klermontu na Floridi 100 metara u vremenu 9.79, što je najbolji rezultat sezone na toj deonici.