PRVENSTVO BALKANA U PLANINSKOM TRCANjU_1

USPEŠNO ZAVRŠENO TREĆE PRVENSTVO BALKANA U PLANINSKOM TRČANjU

Dve ekipne medalje Reprezentacije Srbije

U Dimitrovgradu je održano izuzetno uspešno 3. Prvenstvo Balkana u planinskom trčanju, gde su se za trofeje borile 7 zemalja Balkanskog poluostrva. Uz prisustvo velikog broja gledalaca vodila se žestoka borba za trofeje u svim takmičarskim kategorijama. Ni kiša sa početka takmičenja nije sprečila da utisak i ocene sih učesnika budu najbolje.

Tamičenje je otvoreno sa otvorenom trkom 4,6 km u kojoj je učestvovalo preko 150 učesnika u muškoj i ženskoj konkurenciji.U muškoj konkurenciji ubedljivo prvo mesto osvojio je Dujubezgin Sikiman iz Turske ispred Marka Milovanovića iz Pančeva, treće mesto osvojio je Daskal Sergiu iz Rumunije, u ženskoj konkureciji takođe ubedljiva pobeda, prvoplasirana je bila Mariana Čegar Lukić iz Apatina,  ispred Dragane Špehar iz Rume, treće mesto podelile su takmičarke iz Sm. Palanke Milić Nataša i Đurić Ivana.

U trci juniorki slavila je Turkinja Kan Jasemin iz Turske, drugoplasirana Dragomir Denisa Lonela,trećeplasirana Rus Rebeka iz Rumunije. Ekipno prva je Rumnija ispred Turske i Srbije ( naša ekipa nastpila je u sastavu Milić Ivana, Obradović Danijela, Milenković Nataša i Stojanović Milica). Kod juniora u trci na 8 km osvojio je Dag Sonmez iz Turske, drugo mesto Komir Nuri takođe iz Turske, trećeplasirani Rumun Đerđ Sabolč Ištvan. Ekipno prvo mesto Turska,ispred Rumunije i Bugarske, Srbija četvrta.

Povezana vest:  Slobodan Branković imenovan za direktora Atletskog saveza Srbije

Kod seniorki prva je Rumunka Frumuz Kristina Aleksandra ispred Milke Mihailove iz Bugarske i Jagmur Tarhan iz Turske. Ekipno: Rumunija prva ispred Turske i Bugarske, rbija četvrta U glavnoj trci seniora izuzetno velika pobeda Rumuna Zinka Jonut ispred dva Turska predstavnika Akojun Mehmeta i Karataš Adama, odličan rezulat ostvario je Milovanović Miloš koji je osvojio 8. Mesto. Ekipno: prvo mesto Turska, Rumunija i veliki uspeh reprezentacije Srbije treće mesto.

PRVENSTVO BALKANA U PLANINSKOM TRCANjU

Predsednika svetske orgnaizacije za planinsko trčanje Brune Gozelina izjavo je: – izuzetno uspešno realizovano treće izdanje Balkanskog prvenstva, briljantna organizacija i sve čestItke i zahvalnost Goranu Čegaru i timu koji je okupio da se ovako uspešno relizuje takmičenje. Od samog prijem ekipa, ceremonije otvaranja, samog takmičenja do same cermonije proglašenja pobednika sve je bilo na vrhunskom nivou „.

Povezana vest:  I atletičarke zalivskih zemalja na Olimpijadi u Londonu

Impresije Goran Čegar, direktor takmičenja izneo je svoje impresije: – Izuzetno mi je drago da je treće izdanje prvenstva Balkana uspešno relizovano, odao bi počast svim trenerima i reprezentativcima, atletskim sudijama i volonterima na izuzetnoj požrtvovanosti i pomoći da takmičenje protekne kako se poželeti može i da se ostvare izuzetno dobri rezultati. Velika je čast bila ugostiti predsednika svetske organizacije Brune Gozelina čije pozitivne ocene i zapažanja itekako mogu pozitivno da utiču na dalji razvoj planinskog trčanja u Srbiji, prvenstvo Balkana je bila velika promocija Atletskog saveza Srbije, grada Dimitrovgrada i Republike Srbije.

-Ovo je iznad svakog očekivanja, potrebno je da dođu ljudi iz velikih gradova da vide kako jedna mala sredina organizuje ovako veliko takmičenje –  reči su Vere Nikolić promotera prvenstva Balkana.

Povezana vest:  Tužilaštvo kompletiralo optužnicu protiv Pistorijusa

Pobednica seniorske trke Frumuz Kristine je posle takmičenja izjavila da je očekivala ovakvu pobedu, kao i da je izuzetno zadovoljna stazom i gostoprimstvom domaćina.

Pobednik seniorske trke Zinka Jonut izjavio je da je staza izuzetna, sa dosta uzbrdica i nizbrdica što njemu kao martoncu odgovara, jer su u toku pripreme za Evropsko prvenstvo u Bursi početkom jula, gde očekuje visok plasman.

Opšti utisak da je takmičenje uspešno organizovano, satnica takmičenja je u potpunosti ispoštovana, Opština Dimitrovgrad i njeni građani su dokazali da je gostoprimstvo njihova odlika. Takmičenje je proteklo bez jedne zamerke takmičarskih ekipa, što je dokaz da je opravdano Ditrovgrad dobio ovo takmičenje od Atletskog saveza Srbije i ABAF-a i da je sposoban za realizaciju i većeg takmičenja.