NAVA Goran

SJAJNI REZULATATI PRVOG DANA EKIPNOG PRVENSTVA EVROPE II LIGA

Prvog dana Ekipnog prvenstva Evrope II liga u Novom Sadu postignuti su sjajni rezultati. Na Ceremoniji otvaranja obratio se član saveta EA gospodin Janez Ajančić, a predsednik ASS gospodin Veselin Jevrosimović zavnično je i otvorio 3.Ekipno prvenstvo Evrope II lige.

U bacanju kladiva pobedio je vodeći sa evropskih lista Slovak Libor Charfreitag sa rezultatom 77.69m.

„Zadovoljan sam postignutim rezultatom, ovo je moj PB i spremam se da na svetskom prvenstvu u Daegu osvojim još jednu medalju“.

Bugarska atletičarka Vania Stambolova donela je maksimalan broj bodova svojo ekipi i to u dev discipline. Stambolova je trijumfovala na 400m i 400m prepone.  Na nju je dobar utisak ostavio stadion i atmosfera na njemu.

Povezana vest:  Rusija šalje Dariju Klišinu na OIimpijske igre u Rio de Žaneiru

U trci na 400m prepone trijumfovao je Emir Bekrić sa rezultatom 50.35. Ovo je bila prva pobeda za domaći tim. Inače, ovo je treći rezultat na evropskim listama za U23.

Ivet Lalova ubedljivo je pobedila na 100m sa rezultatom 11.20.

„Trčaću tri discipline na ovom takmičenju, i nadam se da ću Bugarskom timu doneti maksimalan broj bodova. U Novom Sadu je predivno i pretoplo“ utisci su najbrže evropljanke u ovom momentu.

U bacanju diska pobedila je srpska atletičarka Dragana Tomašević koja je Srbiji donela 8 poena. U ovoj disciplini favoritkinja je bila Sendriute Zinaida ali je nažalost imala tri prestupa.

„Drago mi je što sam pobedila pred domaćom publikom i ispunila cilj. U ovom ternutku u senci 8 bodova je rezultat. Juče sam bila sam malo uplašena zbog novog kruga koji je izgrađen za ovo takmičenje, ali je na kraju sve ispalo u najboljem redu“

Povezana vest:  Bibić u timu Evrope

Slovačka atletičarka Lucija Klocova pobedila je na 800m rezultatom 2:02,24.

Goran Nava sa rezultatom 3:44,49 ponovio je pobedu iz Beograda prošle godine na 1500m. Trka je bila neizevsna do samog kraja.

„Bilo mi je zaista teško. Na 200m do cilja, rekao sam sebi „Gorane moras do kraja da izdrzis i da pobedis trčiš za Srbiju“ istakao je Nava posle trke.

U bacanju kugle pobedio je reprezentativac Latvije Maris Urtans sa 20,31m.

Povezana vest:  Počeli radovi u Areni za SP Beograd22

Dana Veldakova donela je Slovačkoj 8 poena pobedom u troskoku rezultatom 13.89m. Prvi put u  disciplini troskok  skakala je Ivana Španović, koja je u prvom skoku zabeležila odličnih 13.54m i Srbiji donela 5 bodova.

„Ovo je za mene bilo sjajno iskustvo i zagrevanje za sutrašnji nastup u skoku u dalj“ istakla je Španović.

Sa najboljim rezultatom sezone 2.28m u skoku u vis pobedio je Bugarski atletičar Ninov Viktor.

Prvi dan završio se pobedom i novim nacionalnim rekordom Danske štafete 4x100m kod seniora 39.71s i Bugarski ateltičarki – 44.59s.

Plasman posle prvog dana:

1 Bulgaria 115.5

2.Estonia 108.5

3 .Serbia 102

4 .Denmark 95

5 .Lithuania 92

6 .Austria 90

7 .Slovakia 76

7. Latvia 76