mihail_dudas_atletika

Prvenstvo Evrope za mlađe seniore Ostrava, Češka

 

Prvenstvo Evrope za mlađe seniore održava se u Ostravi, Češkoj, od 14.07.2011-17.07.2011 godine. Na spisku saveznog selektora Dragiše Kuzmanovića nalazi se 9 atletičara, od kojih mnogi od njih već imaju evropska odličja. Pre svega desetobojac Mihail Dudaš, koji je 2009.godine na ovom istom takmičenju održanom u Kaunasu, osvojio bronzanu medalju, u Ostravi očekuje sledeće:
-S obzirom da sam se dobro spemao, očekujem da se popnem na postolje i nadam se ovog puta sjajnijem odličju. Znam da sam spreman i želim da to pokažem u Ostravi – istakao je Dudaš.
Na spisku saveznog selektora nalazi se Emir Bekrić, koji je na Balkanskim Igrama u Slivenu imao fantastičnu trku na 400m prepone, Milan Ristić koji će nastupiti na 110m prepone, „najsvežiji“ učesnik Darko Šarović, koji je normu ispunio na 100m u Slivenu, kada je u trci VK istrčao peti rezultat svih vremena u Srbiji na 100m za ml.seniore – 10,46 sekundi i Vedran Samac koji će nastupiti u bacanju koplja.
Među ml.seniorkama nalaze se čak tri devojke koji imaju evropske medalje. Predvodi ih juniorska šampionka Evrope u bacanju koplja Tatjana Jelača, juniorska vicešampionka Evrope na 400m prepone Mila Andrić, juniorska vicešampionka Evrope u skoku u dalj Ivana Španović i Bogdana Mimić koja će nas predstavljati na 5000m.
Na „poznatom“ terenu nastupiće Ivana Španović koja je 2007.godine postala vicešampionka sveta u konkurenciji ml.juniorki baš u Ostravi na istom stadionu –
„Pre svega očekujem lepo vreme i pobedu. Za Ostravu me veže gorka uspomena, izgubila sam zlatnu medalju u poslednjoj seriji kada me je pobedila Darija Klišina, daću sve od sebe da se ovog puta vratim sa zlatnommedaljom“ izjavila je Španović.

Povezana vest:  Dopingovana i suspendovana južnoamerička rekorderka