DETALJ SA STRELICARSKOG TAKMICENJA

STRELIČARSTVO

Danilo Mioković ušao među 32 najbolja streličara sveta na SP u Torinu

 

Danilo Mioković streličar Pančeva plasirao se u disciplini kompaund (lukovi sa točkićima, složeni lukovi) među 32 takmičara na Šampionatu sveta na otvorenom u Torinu što je izuzetan uspeh!

Mioković je za plasman među 48 savladao u raspucavanju sa dodatnih 15 strela Kolumbijca Rohasa sa 142:141. Za ulazak među 24 (kojima su se potom pridužila i osmorica najboljih posle eliminacija) pobedio je Kanađanina Rusoa sa 146:144 i rezultat od 146 krugova je novi državni rekord na 15 strela!

Povezana vest:  NORDIJSKA KOMBINACIJA, TAKMIČARSKI VIKEND U ŠAU NUVEU

U petak 8. jula za plasman među 16 Mioković će raspucavati sa odličnim Norvežaninom Bolom koji je prošao sa najboljim rezultatom do 147 strela.

Drugi srpski predstavnik Ljubiša Urošević iz Kalemegdana je u prvom kolu izgubio od Rusa Dambaeva sa 147:141. I ruski streličar se plasirao među 32.

Mioković je najveći uspeh u karijeri zabeležio 1997. na Šampionatu sveta u dvorani u Istanbulu kada je završio na četvrtom mestu. Međunarodna streličarska federacija je kasnije, zbog dopinga, diskvalifikovala drugoplasiranog, američkog streličara, ali nikada nije uradila korekciju plasmana.

Povezana vest:  KUGLANJE, Megdan sa svetskim šampionima za vikend u Banji Junaković

Na prošlom Šampionatu sveta u Koreji 2009. srpski streličari nisu učestvovali. Na Prvenstvu sveta 2007. u Lajpcigu Mioković je bio 57.