jelena_jotanovic_atletikaNovi rekord Emira Bekrića Jotanović treća

 

Na mitingu u Budimpešti učestvovalo je 220 takmičara koji su se nadmetali u 15 disciplina, a biće upamćen po novom nacionalnom  juniorskom rekordu Emira Bekrića na 400 metara. Poziv od organizatora dobili su i naši reprezentativci među kojima su Jelena Jotanović, Ivana Španović, Jelena Subotić, Ivana Petković.

Povezana vest:  "Beli kros" u nedelju 2. februara na Košutnjaku

Državnoj rekorderki na 100m prepone, Jeleni Jotanović ovo je bila prva trka u ovoj godini na 60 m prepone, i zabeležila je treće mesto sa rezulattom 8,58 sekundi, dok je juniorka Ivana Petković ostvarila vreme 8,95 sekundi.

Na u trci 60 metara učestvovale su jedna od naših najboljih sprinterki Jelena Subotić koja je takođe osvojila treće mesto sa rezultatom od  7,61 sekudn, a brzine radi i što bolje pripreme za skok u dalje na 60 metara takmičila je i Ivana Španović koja je zabeležila osmo mesto i vreme od 7,78 sekundi.

Povezana vest:  Grčka atletičarka suspendovana zbog vređanja Afrikanaca

Emir Bekrić nastavlja niz odličnih trka na 400 metara i danas je u Budimpešti ponovo uspeo da ostvari najbolji rezultat u karijeri, tako da novi nacionalni juniroski rekord na 400 metara iznosi 48,64 sekunde.