mihail_dudas_atletikaDudaš u Pragu napada nacionalni rekord

 

Mihail Dudaš nastavlja sa sjajnim uspesima i na samom početku ove sezone. Posle prvog dana takmičenja u sedmoboju na Otvorenom prvenstvu Češke Republike, naš reprezentativac vodi sa 3175 bodova. Dudaš je po disciplinama ostvario sledeće rezultate: u trci na 60 metara osvojio je 3.mesto i 60 metara prešao je za 7,02 sekunde, zabeležio 875 bodova, u skoku u dalj zabeležio je drugo mesto i ostvario rezultat 7,17 metara i pokupio 854 boda, pobedu je odneo u disciplini skok u vis gde je uspeo da preskoči 199cm, najlošiji plasman ostvario je u bacanju kugle gde je zauzeo 6.mesto sa rezultatom 12,75 metara, što mu je donelo 652 boda.

Povezana vest:  Nikolić: Nadam se dobrim rezultatima u maratonu

Drugoplasirani na takmičenju u Pragu je austrijski atletičar Schwarzl Roland sa 3167 bodova, dok je posle prvog dana treću poziciju osvojio Baar Pavel (CZE) sa 3109 bodova.

Zadovoljstvo posle prvog dana takmičenja nije krio trener Goran Obradović koji je istakao

-Zadovoljni smo sa svim rezultatima, mislim da je Dudaš mogao još mnogo bolji plasman i rezultat da napravi u bacanju kugle, ali treba uvažiti činjenicu da mu je ovo prvo takmičenje da baca sa novom tehnikom.Dudaš je pokazao da je u izuzetnoj formi i sutra sa pravom možemo očekivati napad na nacionalni rekord star tačno deset godina

Povezana vest:  Borzakovski selektor Rusije

Podsećamo da je nacionalni rekord u sedmoboju u vlasništvu Feđe Kamasija i iznosi 5542 boda, koji je ostvario 2000. godine u Budimpešti.