kzn_jul_2011

Uspeh iz Ostrave proslavljen u Kom Trejdu

 

U prostorijama kompanije ComTrade održana je konferencija za medije koja je upriličena povodom uspeha naših atletičara na Evropskom prvenstvu za mlade seniore. Konferenciji su prisustvovali osvajači medalja vicešampionka Evrope Ivana Španović, i bronzani momci Mihail Dudaš i Emir Bekrić, i rukovodstvo ASS, generalni sekretar Slobodan Branković i savezni selektor Dragiša Kuzmanovića.

Dragiša Kuzmanović rekao je da je ovo veliki uspeh za naš sport i našu zemlja i da je najvažnije što je jedna generacija koja je u juniorskoj konkurenciji osvojila sve što se može nastavila sa kontinuiteom osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

Povezana vest:  Najbolji srpski dugoprugaši na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu

Za uspeh na Evropskom prvenstvu u Ostravi naši atletičari nagrađeni od strane generalnog sponzora Telekom Srbija najnovijim mobilnim aparatima.

Svo troje osvajača medalja ispunili su i norme za odlazak na Olimpijske Igre i Svetsko prvenstvo, a Mihail Dudaš oborio je i državni rekord u desetoboju –

-Ovo je moja druga bronzana medalja sa evropskih šampionata za ml.seniore. Mnogo mi je draže što sam osvojio 8117 bodova i bronzanu medalju, nego da sam osvojio zlato i manje bodova. Ovo je potvrda dobrog rada i znam da sam spreman i da mogu još više – istakao je Dudaš koji je osvajanjem medalje dao veliki motiv ostalim  srpskim učesnicima.

Povezana vest:  TRKAČKI PERFORMANS U CENTRU GRADA: Ko je brži Igor Šarčević ili autobus?

Emir Bekrić, postigao je najbolji rezultat u karijeri, Olimpijsku normu i normu za Svetsko prvenstvo –

-Velika čast mi je bila trčati za Srbiju. Nema većeg zadovoljstva od proslavljenja medalje.

Sada su mi porasle ambicije i najavljujem uskoro i obaranje državnog rekorda – istakao je Bekrić.

Pored titula svetske juniorske šampionke, juniorske vicešampionke sveta i Evrope, Ivana Španović u Ostravi je postala vicešampionka Evrope za ml.seniore

Povezana vest:  Van der Sar trebalo da trči Njujiorški maraton

-Zadovoljna sam rezultatom i plasmanom, ispunila sam norme i sada se okrećem svetskom prvenstvu – rekla je Ivana Španović.

Svi naši atletičari i rukovodstvo ASS zahvalili su se na pomoći i podršci ministarstvu omladine i sporta, olimpijskom komitetu , generalnom sponzoru Telekom Srbije i ostalim sponzorima i prijateljima Atletskog saveza Srbije.