atletika_nogePočelo EP za juniore

Troje srpskih predstavnika startovalo je prvog dana Evropskog prvenstva za juniore koje se održava na stadionu Kadriorg u glavnoj prestonici Estonije, Talinu.
U kvalifikacionoj trci na 400m nastupio je Slobodan Mirić, koji je trku završio sa rezultatom 49,48 sekundi. Na 800m naša predstavnica Marija Stambolić trčala je u drugoj  kvalifikacionoj grupi i zauzela 4. mesto sa rezultatom 2:09,72. Ni Slobodan ni Marija nažalost nisu imali dovoljan rezultat  za  sledeći krug takmičenja. Nenad Radanović, nije završio trku na 1500m zbog povrede stopala. Šef delegacije Edin Zuković i Radanović odmah su otišli do oficijalne bolnice i potražili pomoć lekara.

Povezana vest:  Mađaru Parsu zlato u bacanju kladiva

Posle pregleda lekara, našem reprezentativcu Nenadu Radanoviću stavljen je gips, ustanovljena je stres faktura stopala javio je iz Talina, šef delagacije Edin Zuković.

„Radanović je imao peh u trci, lekari su brzo reagovali i stavljen mu je gips. Nadam se da je ovo poslednja nezgoda na ovom šampionatu. Inače, što se tiče same organizacije sve funkcioniše u najboljem redu, ima puno volontera koji se trude da svima pomognu. Uslovi za trening i takmičenje su odlični, Sutra je dan pauze za naše atletičare, a u subotu će na stazu izaći Amela Terzić i Milena Rmandić na 3000m, Nikola Čanković u bacanju diska i Marija Vučenović u koplju“ istakao je Zuković.

Povezana vest:  EP HELSINKI 2012, Asmir Kolašinac osvojio bronzanu medalju

U subotu će nastupiti Nikola Čanković u bacanju diska, Marija Vučenović u bacanju koplja, i dve naše predstavnice na 3000m juniorska vicešampionka Evrope u krosu Amela Terzić i Milena Rmandić.