Dane Korica i Uros Dragojlovic sa ucesnicima kampa talenata 2011

KUGLANJE

Drugu smenu kampa KSS u Vrbasu obišao generalni sekretar Sportskog saveza Srbije dr Dane Korica sa saradnicima

Drugu smenu u kampu Kuglaškog saveza Srbije u Vrbasu obišli su dr Dane Korica generalni sekretar i samostalni stručni sardnici Sportskog saveza Srbije Miodrag Šebek i Darinka Timotijević.

Domaćini dragim gostima bili su predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, generalni sekretar KSS Vojko Pavlović i trenerski štab kampa Miloš Ponjavić (rukovodilac kampa), Mirko Čukvas, Ljubomir Štetin, Dragan Fatović, Marija Gajin i Miloš Vitman.

– Kampovi predstavljaju izuzetno važnu kariku u školovanju  i razvoju mladih sportista u svim sportovima i u njima su ponikli mnogi sadašnji olimpijci i vrhunski asovi – istakao je dr Korica.- Poznato nam je da je u kuglaškim muškim selekcijama, koji su u tri kategorije šampioni sveta – kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj, velik broj igrača prošao kroz ovakve kampove što je još jedan dokaz da se u njima kvalitetno radi i da se gaji autentična trenerska škola…

Povezana vest:  KUGLANJE, „Vihor" obeležio 20 godina rada

Predsednik KSS Uroš Dragojlović, koji je ujedno i potpredsednik Međunarodne kuglaške federcaije FIK NBC, zahvalio se uglednim gostima na poseti  i istakao:

– Kampovi se organizuju kao deo našeg programa koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Srbije, a na preporuku Sportskog saveza Srbije. Bez te podrške i saradnje ne bismo mogli da finansiramo ove akcije, jer je blizu 50 polaznika prošlo kroz kamp u Vrbasu u dve smene pod vođstvom najeminentnijih srpskih trenera. Zahvaljujemo se domaćinima iz sportskog centra i hotela Vrbas na izuzetnom gostoprimstvu i saradnji.

Povezana vest:  BADMINTON, Dve medalje za Srbiju na Karatašu

Održano je i tradicionalno takmičenje. U drugoj smeni je bilo samo pojedinačno. Kod pionirki slavila je Kristina Ljubenković iz Kolubare, kod pionira Tibor Kereši iz novobečejskog Jedinstva, kod kadetinjka Angela Zolnai (Jedinstvo) a kod kadeta Alen Kujundžić iz Crvene zvezde BN Bos.

Rezultati završnog pojedinačnog takmičenja u kampu u Vrbasu u drugoj smeni, pioniri: 1. Tibor Kereši (Jediutvo) 250, 2. Božidar Jurišić (Kristal) 247, 3. Andrej Milutinović (Niš put), 4. Sebastijan Molnar (Bečej) 220 čunjeva itd.

Povezana vest:  Bivši olimpijski šampion uhvaćen sa 9 kilograma kokaina

Kadeti: 1. Alen Kujundžić (Crvena zvezda BN Bos) 586, 2. Milan Maksimović (Niš put) 554, 3. Lazar Đorđević (Trestenik), 4. Mihajlo Ljubenković (Kolubara) 525 čunjeva itd.

Pionirke: 1. Kristina Ljubenković (Kolubara) 247, 2. Mirna Kovačević (Pionir) 223, 3. Brigita Žolnai (Jedinstvo) 205, 4. Dijana Rajić (Toza Marković) 188 čunjeva itd.

Kadetkinje: 1. Angela Žolnai (Jedinstvo) 490, 2. Danijela Štrban (Eđšeg) 483, 3. Jovana Stantić (Pionir) 460, 4. Ildiko Žolnai (Jedinstvo) 413.