fakultet 1

Saradnja Fakulteta za sport i Sportskog saveza Srbije

Fakultet za sport Univerziteta ?Union – Nikola Tesla“ i Sportski savez Srbije (SSS) ozvaničili su danas svoje partnerstvo potpisivanjem Sporazuma o saradnji. Potpise na taj dokument stavili su predsednik SSS Aleksandar Šoštar i dekan Fakulteta za sport prof. dr Ivanka Gajić, a svečanosti kojom je, pored potpisivanja Sporazuma, obeležen i Dan Fakulteta, kao i početak nove školske godine, prisustvovali su brojni zvaničnici iz sportske i akademske zajednice, studenti i nastavnici. 
-Naše aktivnosti su komplementarne, cilj nam je da doprinesemo razvoju i napretku srpskog sporta. Pre svega da podignemo nivo stručnog rada i menadžmenta sportskih organizacija, na taj način da sportistima olakšamo postizanje vrhunskih rezultata, kojima podstičemo još veći broj mladih da se bavi sportom, što i jeste državni i društveni interes – zajednička je poruka Šoštara i profesorke Gajić.
Istovremeno, upriličeno je i potpisivanje Sporazuma o saradnji opštine Obrenovac i Fakulteta za sport. 
Ta saradnja je već zaživela pošto su, odlukom Fakulteta za sport, dve stipendije za celokupne osnovne akademske studije dodeljene opštini Obrenovac, a ona ih opredelila dvojici mladih odbojkaša, Milovanu Čvokiću i Bojanu Matiću. 
-Odluka o izboru Obrenovca za dodelu stipendija nije bila uzrokovana isključivo nedavnim poplavama, već i činjenicom da obrenovačka lokalna samouprava treba da bude primer ostalim lokalnim zajednicama, jer je obezbedila besplatno bavljenje sportom svoj deci i omladini sa teritorije svoje opštine – istakao je predsednik Saveta Fakulteta Bojan Sekulić.
Sporazum je u ime opštine Obrenovac potpisao pomoćnik predsednika opštine, Ivan Jegorović. Svečanost je upotpunjena proglašenjem najboljeg studenta iz prethodne školske godine. Priznanje “MVP student 2013/14″, u vidu plakete, knjiga i popusta na školarinu, pripalo je Branku Lazoviću, a uručila mu ga je starija koleginica i kapiten rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Slovenka Maze pobednica veleslaloma u Kurševelu

PHOTO: Antonio Ahel/ ATAImages

fakultet 2