usein_bolt_112Bolt pobedio, Merit se vratio 2. mestom na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu

Usain Bolt pobedio je u trci na 200 metara na 11. ovogodišnjem mitingu Dijamantske lige u Stokholmu. Otrčao je deonicu za 20.03 sekunde s vetrom u grudi od 1.2 metra u sekundi.

Pobeda jamajčanskog sprintera bila je ubedljiva, iako ni blizu njegovog najboljeg ovosezonskog izdanja (19.86), ujedno i najboljeg rezultata sezone.

-Kao što sam već rekao u Monte Karlu, ove godine nisam u formi kao 2009. Stoga na svetske rekorde ne mogu niti pomišljati pre Olimpijskih igara u Londonu iduće godine – rekao je nakon trke Bolt.

Povezana vest:  Jevtić pobednica polumaratona u Sarajevu, Živanović drugi

Drugo je mesto zauzeo Panamac Alonso Edvard s vremenom 20.47.

Drugo je mesto pri povratničkoj trci na 400 metara nakon 21-mesečne suspenzije zbog dopinga zauzeo Amerikanac Lašan Merit. Bolji od njega (44.74) bio je Jamajčanin Džermejn Gonzales (44.69) otrčavši samo četiri stotinke ispod najbržeg rezultata sezone Grenađanina Rondela Bartolomea, koij je u Stokholmu bio tek peti (45.32).

Povezana vest:  SP DAEGU 2011, Kolašinac u finalu SP u bacanju kugle

Nakon tako duge pauze aktuelni svetski prvak i olimpijski pobednik ipak može biti zadovoljan formom. Ima još četiri sedmice da je dodatno izbrusi pre početka Svetskog prvenstva u Daeguu.

Pri svom drugom nastupu ove sezone i prvome na Dijamantskoj ligi uopšte pobedu je ostvarila ruska skakačica s motkom Jelena Išinbajeva. Svetska je rekorderka pobedila konkurenciju u Stokholmu s preskočenih 4.76 metara, što je samo dva centimetra manje od najboljeg skoka sezone Martine Struc, u Stokholmu šeste s visinom od 4.51 metra.

Povezana vest:  Karlu Luisu nije odobrena kandidatura za mesto u Senatu

Pre dve nedelje u belgijskom Heusdenu Ruskinja je slavila s 4.60 metara pri svome prvom nastupu na otvorenom nakon gotovo dve godine.

Očajan je nastup na 800 metara imala još jedna aktuelna svetska prvakinja, Južnoafrikanka Kaster Semenja. U cilj je ušla tek s osmim vremenom.