doping

Malings pozitivan na doping testu

 

Sprinter sa Jamajke Stiv Malings, vlasnik trećeg najboljeg svetskog rezultata na 100 metara ove sezone, bio je pozitivan na zabranjene supstance, potvrdio je njegov agent Džon Ridžis. Malings (28), koji je ove sezone istrčao 100 metara za 9,80 sekundi i pretendent je za osvajanje medalje na prvenstvu sveta u Južnoj Koreji, mogao bi sada da bude suočen sa doživotnom suspenzijom, pošto je zbog korišćenja dopinga već imao dvogodišnju zabranu takmičenja od 2004. do 2006.

Povezana vest:  OI MLADI, SINGAPUR, Povreda Sandre Raičković u finalu

Taj sprinter je pao na doping testu 24. juna za vreme nacionalnoh prvenstva, ali jamajčanska Anti doping agencija nije objavila koje zabranjeno sredstvo je u pitanju. Ridžis je naveo da će Malingsov B uzorak verovatno biti testiran u utorak u Montrealu.

Malings se kvalifikovao za svetski šampionat od 27. avgusta do 4. septembra u Daeguu zauzevši na državnom prvenstvu treće mesto na 100 metara iza Asafe Pauela i Johana Blejka, kao i pobedom na 200 metara.

Povezana vest:  Ivana Španović sedma u Rimu sa skokom od 6.51m

Na prethodnom šampionatu 2009. u Berlinu bio je peti na 200 metara i član štafete Jamajke na 4×100 metara koja je osvojila zlatnu medalju.