novak_FORHEND_RIM_2011

ATP MONTREAL

“TERMINATOR” Đoković deklasirao Monflisa

 

Novak Đoković – Gael Monflis 2:0 (6:2,6:1)

Srpski reket broj jedan i najbolji teniser sveta Novak Đoković poslednji je polufinalista Rodžers kupa, Masters turnira Serije 1.000. Đoković je za čas i 14 minuta igre pobedio Franuza Gaela Monflisa sa 2:0 u setovima (6:2,6:1). Đoković je u ovom meču prikazao demonstraciju sile!

Zašto?!

Đoković je bio meumoljiv u meču, mada je pustio jedan gem Francuzu u drugom setu. Ipak, Đoković je delovao preporođeno u odnosu na prva dva meča odigrana u Montrealu. Važno je da je Đoković stigao do 51 pobede u sezoni kao i do polufinala u Montrealu. Meč kao meč delovao je kao lakši trening za Đokovića. Protivnik u polufinalu će mu biti Žo Vilfrid Conga, još jedan Francuz.

Povezana vest:  Venus Vilijams želi bolje rezultate

Prvi set Đoković je dobio sa 6:2 za 40 minuta igre a svaka nedoumica razrešena je posle četiri gema i

U drugom setu brod je Monfilsu počeo da tone. Poveo je Nole sa 1:0 u drugom setu i odmah napravio brejk i tako stigao do šest gemova prednosti. Monflis je počeo, u drugom setu, da se nervira, d abaca reket i da pokazuje onu drugu stranu. Francuz je dosta grešio dok je Nole bio na visini zadatka, maksimalno skoncentrisan i motivisan da stigne, ubedljivo, do 51 pobede u sezoni. Bilo je momenata, pogotovo u trećem gemu kada je publika bodrila Monfilsa za svaki poen koji osvoji.

Povezana vest:  Štepanekovo (ne)rukovanje u Češkoj nije skandal

Tada je Nole ubacio u “petu brzinu” i kao bager počeo da melje Franuza, naravno i zasluženo poveo sa 4:0. Indisponiran Novakovom igrom u trenucima predaha Monflis je komunicirao sa publikom, sa svojim boksom, pokušavao je sve kako bi se smirio i uspeo da “pobegne”, da uspostavi miran kompas od naleta Novaka Đokovića.

Pri rezultatu 5:0 Monflis je bukvalno zamolio Đokovića da mu “pokloni” jedan gem a u tome mu je pomagala i publika. Pri rezultatu 30:0, na servis Francuza došlo je do slavlja a kada je osvojio gem to je uradio kao da je osvojio Masters. Uspeo je Francuz da osvoji gem a Đoković je pri svom servisu imao meč loptu ali je Monflis imao i dve brejk lopte ali to nije bilo dovoljno da se uzdrma Terminator Novak Đoković.

Povezana vest:  SKUPŠTINA TSS 2011, Zbog rasprave o legitimnosti kasni početak Skupštine TSS

Naredni protivnik Novaku Đokoviću biće 13 nosilac na turniru Žo Vilfrid Conga, još jedan Francuz. Nagradni fond turnira je 2.430,000 dolara a Đoković brani poene od prošle godine, a to je polufinale. Ulazak među četiri najbolja tenisera turnira donosi 360 ATP poena kao i 114.825 dolara, Pobednik Rodžers kupa inkasiraće 450.000 dolara kao i 1.000 ATP poena dok će finalist zaraditi 600 poena i 224.000 dolara.

Podsećanja radi, drugi polufinalni par biće Stanislas Vavrinka (14, Švajcarska) i janko Tipsarević.