Daegu2011_logo

SP DAEGU 2011

Vesti sa staze

 

Ruskinja Čemova osvojila titulu u sedmoboju

Ruska atletičarka Tatjana Čemova osovojila je danas zlatnu medalju u sedmoboju na prvenstvu sveta u Daegu, sa ukupno 6.880 bodova. Srebro je pripalo šampionki sveta iz Berlina 2009. Britanki Džesiki Enis sa 6.751 bodom, a bronza Nemici Dženifer Oeser sa 6.572 poena.

Zlato Brazilki Murer, Isinbajeva šesta

Brazilska atleticarka Fabijana Murer osvojila je danas zlatnu medalju u skoku s motkom na prvenstvu sveta u Daegu, preskočivši 4,85 metara. Srebrio je pripalo Nemici Martini Štruc skokom od 4,80, a bronza Ruskinji Svetlani Feofanovoj koja je savladala visinu od 4,75 metara.

Dvostruka olimpijska šampionka Ruskinja Jelena Isinbajeva otpala je danas u ranoj fazi finalnog takmicenja zauzevši šesto mesto sa preskočenih 4,65 metra. Isinbajeva je u finalu imala samo jedan ispravni skok, pošto je posle rušenja letvice na 4,75, dva puta bila neuspešna i na visini od 4,80.

Povezana vest:  Amerikanka Kristal Koks ostala bez olimpijskog zlata

Isinbajeva je razočarala i na prošlom prvenstvu sveta u Berlrinu 2009, kada u finalu nije imala ni jedan ispravan skok.

Ruskinji Zaripovoj zlato u trci na 3.000 metara stipl

Ruska atletičarka Julija Zaripova osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 3.000 metara stipl na prvenstvu sveta u južnokorejskom gradu Daegu. Ruskinja je trku završila u vremenu od devet minuta, sedam sekundi i tri stotinke.

Srebrnu medalju osvojila je Habiba Gribi iz Tunisa sa vremenom 9:11.97, dok je bronza pripala kenijskoj atletičarki Milcah Čeuvi koja je zabeležila vreme 9:17.16 minuta.

Povezana vest:  Najbrži čovek današnjice Usain Bolt postao doktor

Kirani Džejms svetski prvak na 400 metara

Atletičar Grenade Kirani Džejms novi je svetski prvak na 400 metara, pošto je danas na šampionatu u Daegu pobedio u finalu rezultatom 44,60 sekundi. Srebro je pripalo Amerikancu Lešonu Meritu u vremenu 44,63, a bronza Belgijancu Kevinu Borleu rezultatom 44,90 sekundi.

 

Robles: Biti Kubanac koštalo me je zlatne medalje

Kubanski atletičar Dajron Robles izjavio je da ne bi bio diskvalifikovan na prvenstvu sveta da dolazi iz neke moćnije države. Robles je na šampionatu u južnokorejskom gradu Daeguu trijumfovao na 110 metara s preponama, ali mu je Međunarodna atletska federacija (IAAF) naknadno oduzela zlatnu medalju, jer je tokom finalne trke zasmetao Kinezu Liu Ksijangu.

Povezana vest:  Španović izborila finale iz prvog pokušaja

-To se sigurno ne bi dogodilo takmičaru iz moćnije zemlje – rekao je Robles, istakavši da će ga diskvalifikacija „mentalno ojačati“ i da će sada biti fokusiran na osvajanje zlata na Olimpijskim igrama u Londonu.

Ksijang je posle jučerašnje trke u Daeguu uložio žalbu navodeći da je došlo do fizičkog kontakta sa Roblesom, zbog čega je zakačio poslednju preponu i prošao kroz cilj kao trećeplasirani. Nakon što je IAAF uvažila žalbu Kineza, Kubanac je diskvalifikovan i došlo je do preraspodele medalja. Zlato je pripalo Amerikancu Džejsonu Ričardsonu, srebro Ksijangu, a bronza Britancu Endrjuu Tarneru.