Zenska trka 2010 - 1

Beogradska „Ženska trka“ uz rame Londonu, Parizu, Beču…

 

Jedinstveni događaj u glavnom gradu, koji tradicionalno okuplja 3.500 hiljada učesnica, 12. „Ženska trka“ održaće se 24. septembra na Adi Ciganliji.

Predstavnice lepšeg pola trčaće ili će prošetati kružnom stazom oko Savskog jezera dugom 7,7 km, a start i cilj su na dobro poznatom mestu, kod Okruglog kupatila.

Organizatori su na današnjoj konferenciji za novinare otkrili pojedine detalje vezane za najlepši događaj u Beogradu.

– Ovo je još jedna manifestacija kojom možemo da pariramo velikim gradovima kakvi su London, Pariz, Beč…U njima su prethodnih vikenda održane Ženske trke, ali sa 25 hiljada takmičarki u Beču i po 10 hiljada u Parizu i Londonu. Možda trenutno ne možemo da se poredimo po broju učesnica, ali možemo slobodno da kažemo da je adut naše Ženske trke lepota takmičarki – rekao je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, koji je organizator događaja.

Zbog lokacije (Ade Ciganlije) organizatori su procenili da je brojka od 3.500 dama primerena događaju, a očekuju se i gošće iz inostranstva.

Povezana vest:  ARD najavljuje nove dokaze o dopingu pod kontrolom države u Rusiji

– Pored domaćih učesnica, biće na stazi i stranih takmičarki. Prošlogodišnja pobednica Olivera Jevtić, trebalo bi i sada da startuje, a pored nje će na startnu crtu izaći i Amela Terzić, ovogodišnja dvostruka juniorska prvakinja Evrope na 1500m i 3000m – dodao je Nikolić, podsetivši i na takmičarski aspekt događaja.

Nemanja Radović, pomoćnik sekretara za sport i omladinu Skupštine grada Beograda ukazao je na značaj Ženske trke kada je u pitanju masovnost, kvalitet organizacije, animacija ženske populacije da se bave sportom i rekreacijom i posebno istakao zadovoljstvo zbog nastavka uspešne saradnje Sekretarijata za sport i omladinu i Beogradskog maratona kao organizatora nekoliko događaja značajnih za Beograd.

Aleksandar Vujčić, generalni sekretar Saveza za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom Beograda izrazio je zadovoljstvo zbog ponovne uspešne saradnje sa Beogradskim maratonom.

– Ovo  će biti četvrti put da osobe sa invaliditetom učestvuju u Ženskoj trci i nadam se da ćemo ponoviti uspeh sa ovogodišnjeg Beogradskog maratona, kada smo zabeležili rekordan broj učesnika. Ovo će nam biti ujedno i pripremna trka za sledeći maraton u glavnom gradu – rekao je Vujčić.

Povezana vest:  Pauel otkazao učešće na mitingu Dijamantske lige

Vujčić se ovom prilikom posebno zahvalio firmi Roš (Roche) koja je u saradnji sa Beogradskim maratonom obezbedila jedna specijalna kolica za takmičenje u kojima će na sledećem jubilarnom 25. Beogradskom maratonu nastupiti jedan od takmičara sa invaliditetom.

Ženska trka je jedini masovni (ne samo sportski) događaj u našem gradu posvećen isključivo pripadnicama ženskog pola. Program će, kao i svake godine voditi poznata glumica Tanja Bošković – direktorka trke, zajedno sa Majom Nikolić.

Za zabavu i lepu atmosferu na samom događaju pobrinuće se „Plesni studio“ iz Beograda.

Sve učesnice dobiće lepu majicu, okrepu-osveženje, poklone sponzora, diplomu i cvet.

Po završetku Ženske trke za sve prijavljene učesnice biće organizovano i nagradno izvlačenje specijalnih poklona.

DELTA ĐENERALI OSIGURANJE BRINE O ZDRAVLJU

Dugogodišnji partner Beogradskog maratona Delta Đenerali osiguranje i ovog puta će podržati manifestaciju na Adi Ciganliji.

Povezana vest:  Anić bez finala na Svetskom prvenstvu u Londonu

– Za sve učesnice obezbedili smo vaučer u vrednosti od hiljadu dinara, koji mogu da iskoriste u Domu zdravlja „Jedro“, koji se nalazi u Belvilu na Novom Beogradu. Osvajačice prva tri mesta biće nagrađene karticom privatnog zdravstvenog osiguranja, koje će moći da koriste u narednih godinu dana na teritoriji cele Srbije. Posle trke, biće i nagradno izvlačenje sa prigodnim poklonima – rekla je Branislava Majstorović, direktorka sektora za marketing u Delta Đenerali osiguranju.

NAGRADNI FOND

Za najbržu damu na stazi oko Savskog jezera određena je novčana nagrada u iznosu od 800 evra. Za drugo mesto dobija se 600 evra, za treće 400, četvrto 300 i peto 200.

PRIJAVE OD PONEDELJKA

Sve zainteresovane za Žensku trku, moći će da se prijave od 19. do 23. septembra od 12 do 20 časova u prodavnici „Tref sport“ u podzemnom prolazu kod Palate Albanija.

Broj učesnica ograničen je na 3.500, a cena prijave je 200 dinara.