maraton_nemanjina

Na Novosadskom maratonu učestvovaće oko 400 takmičara

 

Na 19. Novosadskom maratonu, koji će biti održan 9. oktobra, učestvovaće oko 400 takmičara I takmičarki, saopštili su danas organizatori. Milan Dolga iz Organizacionog odbora rekao je na konferenciji za novinare da se za glavnu maratonsku trku, dugu 42 kilometra i 195 metara, prijavilo oko 70 učesnika i učesnica.

Povezana vest:  Atletski klub Proleter iz Zrenjanina juče je obeležio 130 godina njihovog postojanja

Pored glavne trke učesnici će moći da trče i kraće staze, kao što su štafetni maraton, diplomatski maraton, trka od 10 kilometara, Trka zadovoljstva i trku mališana – Poleterac, rekao je Dolga. Pored domaćih takmičara i takmičarki, najavljen je dolazak maratonaca i maratonki iz Kine, Kolumbije, Rusije, Nemačke, Češke, Ruminije i drugih zemlja.

Poseban segment 19. Novosadskog maratona ponovo će biti tradicionalna puzeća trka beba i trka kornjača.

Povezana vest:  Pauel otkazao učešće na mitingu Dijamantske lige

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je danas Novosađane i Novosađanke da trče na Novosadskom maratonu u glavnoj ili ostalim trkama i uveličaju predstojeću sportsku nedelju.

-Rekreativci su pokretačka snaga ovih manifestacija i gde god da se održavaju maratoni, akcenat i pažnja stavljeni su na rekreativno trčanje i sportiste amatere – poručio je Jovanović i najavio da će trčati maratonsku trku.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO U ATLETICI ZA MLAĐE JUNIORE

Start maratonske trke je na Trgu slobode u 10 sati.