EMIR OSTRAVA

Bekrić otputovao na pripreme u Portugaliju

Najbolji srpski atletičar Emir Bekrić otputovao je danas u Portugaliju na pripreme za predstojeću sezonu gde će mu glavni cilj biti Evropsko prvenstvo u Cirihu. Bekrić će u portugalskom gradu Faru boraviti do 26. januara, posle čega ga očekuje takmičenje na međunarodnom dvoranskom mitingu u Beču u disciplini 400 metara.
-Počinjemo pripreme, a takmičenje u Austriji biće nam prvi ispit koliko smo do sada uradili i u kojem pravcu bi trebalo da nastavimo. Na ovom takmičenju nema Emirove discipline, 400 metara sa preponama, ali će i natup na 400 metara biti dobar test. Kompletna zimska sezona biće uvertira ka glavnom cilju u ovoj godini, a to je Evropsko prvenstvo u Cirihu – rekla je trener srpskog atletičara Mirjana Stojanović.
Bekrić je prošle godine na Svetksom prvenstvu u Moskvi osvojio bronzanu medalju na 400 metara sa preponama i rezultatom 48,05 sekundi oborio nacionalni rekord. Dvadesetdvogodišnji atletičar je prethodno osvojio zlato na prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu i Mediteranskim igrama u Mersinu.

Povezana vest:  Bekele pauzira zbog povrede