Amela Terzic_ Nemanja Cerovac_Raifat Zilkic_Dragisa KuzmanovicAmela Terzić, dvostruka prvakinja Evrope na Ženskoj trci

Ovogodišnje izdanje Ženske trke, koje će po 12. put biti održano 24.09.2011. godine na Adi Ciganliji u Beogradu, sem masovnog učešća pripadnica lepšeg pola, imaće i svoj elitni atletski deo.

Već po tradiciji, poslednjih nekoliko godina naše najkvalitetnije takmičarke na srednjim i dugim prugama imaju priliku da u jakoj međunarodnoj konkurenciji testiraju svoj nivo pripremljenosti za jesenji i zimski deo atletske sezone.

Rifat Zilkić, dokazani stručnjak iz Novog Pazara i trener Amele Terzić, ovogodišnje dvostruke juniorske prvakinje Evrope na 1500 i 3000m, u tom povodu je izjavio: „Amela je srećna što će ponovo učestvovati na Ženskoj trci na Adi Ciganliji. Od prošlogodišnjeg učešća kada je osvojila 3. mesto u vrlo jakoj konkurenciji, otisnula se u svet i osvojila je tri medalje na najznačajnijim evropskim takmičenjima. Prvo, srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope u krosu u Albufeiri u decembru 2010. godine, a posle toga i dve zlatne medalje na Prvenstvu Evrope u Talinu. Ameli će ova trka poslužiti kao najbolja proba za dalja ovogodišnja takmičenja, a najznačajnije je svakako, Prvenstvo Evrope u krosu, u decembru mesecu u slovenačkom Velenju.“

Povezana vest:  Čehinja osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja

Amela Terzić je, u izboru Evropske atletike nominovana kao kandidat za najbolju mladu atletičarku Evrope za 2011. godinu.

Na prošlogodišnjoj Ženskoj trci, po jakom vetru i nepovoljnim vremenskim uslovima pobedila je Olivera Jevtić, što joj je bio četvrti uzastopni nastup i četvrta pobeda. Rekorderka Srbije na svim stazama od 5.000 metara do maratona tako je ostavila svoj neizbrisiv trag u istoriji Ženske trke u Beogradu.

Povezana vest:  Edin Zuković novi selektor atletske reprezentacije Srbije

Do sada prijavljeno preko 550 učesnica za Žensku trku 2011.

Prijavljivanje žena za učešće u trci se obavlja u prodavnici „Tref sport“, podzemni prolaz, Palata Albanija, radnim danima, do petka
23. septembra, od 12:00-20:00 h.

Cena za učešće u događaju je 200 din.

Sve prijavljene učesnice dobijaju majicu, okrepu, osveženje, diplomu, ružu, poklone sponzora trke i učestvuju u nagradnom izvlačenju posebnih nagrada partnera Ženske trke.

Povezana vest:  Srpski atletičari doputovali u Istanbul na Balkanijadu