nestle_liga_foto_kamasi_APOČINJE PETA SEZONA NESTLÉ ŠKOLSKE ATLETSKE LIGE

Atletski savez Srbije i kompanija Nestlé Adriatic najavili su petu sezonu Nestlé školske atletske lige koja okuplja decu od 9 do 13 godina. Takmičenje je otvoreno danas, prvim kvalifikacionim nadmetanjima u Čačku, nakon čega slede i kvalifikacije u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu. Najbolji atletičari plasiraće se u veliko finale koje će biti organizovano 6. oktobra na atletskom stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

Povezana vest:  Tatjana Jelača: Verovala sam da mogu do medalje

Nakon velikog interesovanja dece tokom protekle četiri sezone Nestlé školske atletske lige, ove godine očekuje se učešće više od 5.000 atletičara školskog uzrasta koji će se za titulu najboljih takmičiti u sledećim disciplinama: trčanje na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis i bacanje kugle. Pored Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, podršku malim atletičarima dali su i najbolji atletičari Srbije Ivana Španović, Marko Janković i Emir Bekrić.

Povezana vest:  ARD najavljuje nove dokaze o dopingu pod kontrolom države u Rusiji

Nestlé školska atletska liga jedan je od ključnih nosilaca globalnog Nestlé programa „Nestle Healthy Kids“ čiji je cilj da poboljša zdravlje dece školskog uzrasta,kroz edukaciju o zdravoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i zdravim životnim navikama.

Poslovni ciljevi kompanije Nestlé sažeti su u četiri jednostavne reči – Good Food, Good Life, a svoju  vodeću poziciju kada je reč o ishrani i zdravom životu, Nestlé osigurava stalnim unapređenjem proizvoda, edukacijom potrošača o važnosti zdrave ishrane kao i edukacijom zaposlenih.

Povezana vest:  SP MOSKVA 2013, Amela Terzić bez finala