usein_bolt_112

Najbrži čovek današnjice Usain Bolt postao doktor
 
Najbrži čovek današnjice Usain Bolt u petak je postao doktor! Tačnije, primio je počasni doktorat iz prava na Univerzitetu West Indies u Moni na rodnoj Jamajci.
Doktorat mu je uručio rektor West Indiesa, Sir George Alleyne, na prigodnoj svečanosti u univerzitetskom kampusu. Ugledna ustanova se na taj način odužila Boltu na svemu što je napravio za promociju Jamajke.
Svetski rekorder na 100, 200 i 4×100 metara nakon Mone putuje u Monako gde će loviti svoj treći naslov najboljeg svetskog atletičara. Međunarodna atletska federacije (IAAF) je u petak objavila da su u najužem izboru za laskavo priznanje uz Bolta, koji je odbranio naslov svetskog prvaka na 200 metara, ostali i njegov sunarodnik Yohan Blake, svetski prvak na 100 metara, te lanjski laureat, Kenijac David Rudisha, svetski prvak na 800 metara.
Kod atletičarki su u konkurenciji također tri svetske prvakinje iz Daegua: Novozelanđanka Valerie Adams (kugla), Australijanka Sally Pearson (100 m prepone) i Kenijka Vivian Cheruiyot (5.000 i 10.000 metara).
Povezana vest:  Bolt u polufinalu na 200 m