beckham_action

Bekam: Idući selektor bi trebao biti Englez
 
Bivši kapiten engleske fudbalske reprezentacije, Dejvid Bekam, smatra da bi idući selektor nacionalne reprezentacije trebao biti Englez.
Otkako je Kevin Kigan napustio klupu Engleske 2000. godine, engleski fudbalski savez (FA) odlučio je dva mandata podariti stranim trenerima, izuzev Stevea Meklarena koji se vrlo kratko zadržao na klupi „tri lava“.
Najprije je Šveđanin Sven Goran-Erikson vodio reprezentaciju pet godina (2001-2006), zatim Meklaren godinu dana (2006-2007) i naposletku Fabio Kapelo koji je prošlog meseca odveo Englesku na Euro 2012. godine.
-Nismo poslednjih nekoliko godina imali priliku videti Engleza na klupi reprezentacije. Imamo menadžera koji je uspešan širom celog sveta (Fabio Kapelo), ali ako pitate Engleze svaki će vam odgovoriti da želi videti domaćeg trenera na klupi nakon Eura 2012. godine – rekao je Bekam za BBC Sports.
Bivši engleski reprezentativac nakratko je prokomentirao i slučaj Vejna Runija.
-Kada prođemo prvu fazu takmičenja trebaće nam igrač poput Runija. Naravno da je razočaravajuće što će morati propustiti prva tri susreta ukoliko žalba FA bude odbijena od strane UEFA-e, ali ako imate priliku voditi na tako veliko takmičenje igrača koji može napraviti razliku na terenu, morate je iskoristiti i povesti ga. Bez obzira na suspenziju – smatra Bekam.
Trenutno je svega šest engleskih menadžera na klupama klubova u Premiershipu, a zasada najbolje za mesto novog engleskog selektora kotira menadžer Totenhema Hari Redknap.
Povezana vest:  Manćini dovodi Nastasića u Inter