amela_terzic_atletika 

Trener: Amela Terzić favorit za najviši plasman
 
Atletski trener Rifat Zilkić ocenio je danas da je dvostruka juniorska prvakinja Evrope na stazi Amela Terzić favorit za najviši plasman na Evropskom prvenstvu u krosu koje se u nedelju održava u slovenačkom Velenju.
-Za juniorsku trku, u kojoj će nastupiti i Terzićeva, prijavljene su sve najbolje takmičarke sa Starog kontinenta, a predvode ih Turkinja Esma Ajdemir, Joana Doaga iz Rumunije, Ruskinja Guljšat Fazlidinova, kao i cela plejada odličnih atletičarki iz Velike Britanije – rekao je Zilkić radiju Sto plus.
On je istakao da su spremni za jaku konkurenciju.
-Ipak, iza nas je period dobro odrađenih priprema, a Amela Terzić uvek ima obavezu da konkuriše za najviši plasman – rekao je Zilkić radiju Sto plus.
Novopazarski stručnjak je dodao da će u dresu reprezentacije Srbije nastupiti još četvoro atletičara iz njegovog kluba, što je „potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada u ovom kolektivu“.
-Osim Terzićeve, u trci juniorki nastupiće i Teodora Simović, dok će Nenad Radanović trčati u juniorskoj konkurenciji. U selekciji mlađih seniora, mesto u reprezentaciji izborili su Jasmin Ljajić i Muamer Hasanović. Mislim da je to najbolja potvrda vrhunskog kvaliteta novopazarske atletike – zaključio je Zilkić.
Amela Terzić će na takmičenju u Velenju braniti srebrnu medalju sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u krosu, koje je održano u portugalskoj Albufeiri.
Povezana vest:  Završena prva faza izgradnje atletske dvorane u Beogradu