Amela na postolju

EP U KROSU

Amela Terzić zadovoljna trećim mestom u Evropi

 

Atletičarka Srbije Amela Terzić izjavila je danas da je zadovoljna trećim mestom na Evropskom prvenstvu u krosu, jer je osvojeno u konkurenciji 92 takmičarke. Kako se navodi u saopštenju Atletskog saveza Srbije, Terzićeva je osvojila bronzanu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u krosu, koje je održano u Velenju.

Povezana vest:  Mera za konstantnost dobija naziv po Ivani Španović?

-Došla sam sa ciljem da uzmem medalju. U suštini, zadovoljna sam rezultatom, jer biti treći u Evropi, u konkurenciji 92 atletičarke za mene je veliki uspeh – rekla je Terzićeva posle trke.

Ona je dodala da će za dve godine na EP u krosu u Beogradu biti mlađa seniorka i da će se potruditi da se uz pomoć domaće publike bori za visok plasman. Atletičarka Srbije Olivera Jevtić je u svojoj konkurenciji bila 21 od 56 takmičarki.

Povezana vest:  I zaposleni u SBB-u trčali na Beogradskom maratonu

Njen trener Slavko Kuzmanović istakao je da je Jevtićeva pre manje od mesec dana ispunila olimpijsku normu na maratonu u Torinu i da je ta trka sigurno ostavila trag.

-Olivera je rešila da trči i da kao uzor mladima pokaže šta znači nositi reprezentativni dres. Očekivali smo blato i sporiju stazu, što bi njoj odgovaralo. Olivera je držala svoj tempo i iza sebe ostavila mnoge osvajačice medalja na evropskim i svetskim prvenstvima – rekao je Kuzmanović.

Povezana vest:  EP U KROSU 2013, Gorecka najbolja kod juniorki

On je dodao da je EP u Velenju bio test, kako bi se za dve godine u Beogradu napravio veliki uspeh.