amela_terzic_atletika

Dve medalje u pojedinačnoj i tri u ekipnoj konkurenciji naših atletičara na Balkanijadi u krosu
 
Danas je u Kočaeliju, u Turskoj održano Prvenstvo Balkana u krosu.
Amela Terzić je treći put za redom na Balkanijadi uzela zlatnu medalju. Negde oko jednog kilometrampre cilja se odvojila od grupe i ubedljivo pobedila.
Mlada Nađa Cerovac je iznenadila sa 8. pozicijom u juniorskoj konkurenciji, tako da možemo reći da njeno vreme tek dolazi jer ona je 1998. godište i pred njom je još 5. Balkanijada u juniorskoj konkurenciji.
Ana Sekulić je ušla u cilj 10. a Violeta Marković 13, tako da su naše juniorke ekipno zauzele 3. mesto.
Kod juniora braća Cvijović iz Priboja su bili odlični. Komnen je zauzeo peto mesto, a Ognjen osmo. Nemanja Kojić je bio jedanaesti, a Ivan Gajić 13, tako da su i juniori ekipno bili 3. Kod mlađih seniora Dušan Makević je uzeo bronzanu medalju, a tek mu je prva godina u ovoj konkurenciji.
I mlađi seniori su ekipno zauzeli visoko 3. mesto. U konkurenciji seniora Mirko Petrović je ušao četvrti kroz cilj, iza 3 Turčina koji su veoma uspešni u planinskom trčanju, a prvoplasirani je svetski prvak u planinskom trčanju.
-Naši takmičari su napravili jako dobar rezultat na ovom takmičenju imajući u vidu da se ovo takmičenje održalo dosta kasno i da su već svi prešli na trening na stazi. Takođe, ova zima je bila jaka i hladna, a turski i grčki atletičari su se pripremali na atraktivnim destinacijama, sto je doprinelo njihovim visokim plasmanima. Inače, samo takmičenje je bilo na jako visokom nivou i možemo reći da je ovo jedna od najbolje organizovanih Balkanijada u krosu do sada – izjavio je savezni selektor Dragiša Kuzmanović.

 

Povezana vest:  Bolt: Spreman sam da osvojim titule na 100 i 200 metara