MARATON_KZN_2012_1

BEOGRADSKI MARATON 2012

Nikolić: Očekujemo rekordan broj učesnika na maratonu

 

Jubilarni 25. Beogradski maraton trebalo bi da ima rekordan broj učesnika u polumaratonskoj i maratonskoj trci, najavio je danas direktor te manifestacije Dejan Nikolić. On je istakao da prijavljivanje još nije završeno i da očekuje da bi sutra moglo da učestvuje oko 2.400 takmičara iz 35 država.

Povezana vest:  ASS nagrađuje najbolje atletičare Kupa Srbije

-Do sada je prijavljeno 2.200 takmičara, što pokazuje da raste popularnost maratona i trčanja. Akreditovano je i više od 200 novinara iz oko 50 redakcija – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On je dodao da dosadašnji rekord iznosio 1.833 takmičara.

-Problem sa dolaskom imali su trkači iz Kenije, zbog nevremena, ali oni su sada na putu ka Beogradu. Ove godine želeli smo da maraton nastavi da bude jedan od simbola Beograda i da doživimo nove jubileje – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  OTVORENA STAZA NA KOŠUTNJAKU, Ministarka Samardžić – Marković i Zdravko Čolić otvorili trim stazu

On je čestitao Ani Subotić na plasmanu na Olimpijske igre i zbog učešća na Beogradskom maratonu, kao i Skupštini grada Beograda, gradskim sekretarijatima, Vojsci Srbije i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Beogradski maraton počinje sutra u 10 sati, dok je Trka zadovoljstva 15 minuta kasnije.