IVANOVIC-KUZNETSOVA_06

FED CUP 2012

Poraz Ivanovićeve, Ruskinje izjednačile na 1:1

 

Teniska reprezentacija Rusije izjednačila je na 1:1 u polufinalu FED kupa, pošto je Ana Ivanović izgubila od Svetlane Kuznecove sa 6:2, 2:6, 6:4. Ranije danas Jelena Janković je donela prvi poen Srbiji posle pobede protiv Anastasije Pavljučenkove sa 6:4, 6:3.

Na početku meča nije bilo brejkova sve do 2:2, a onda je Kuznjecova vezala četiri gema i osvojila prvi set. Ivanović je u drugom setu spasila tri brejk lopte, dok je Ruskinja počela da greši, pa je naša teniserka oduzela servis protivnici i izjenačila rezultat u setovima.

Povezana vest:  TSS i "Farmakom" zajedno za budućnost srpskog tenisa

Kuznejcova je odmah na startu trećeg seta napravila brejk i povela sa 2:0 i malo je falilo da dođe do novog brejka, ali je Ana uspela da osvoji prvi gem. Do kraja meča domaća igračica je uspela da sačuva stečenu prednost i donese svojoj zemlji izjednačenje.

Sutra su na programu još dva meča u singlu, a ukoliko bude potrebno igraće se i dubl za koji su prijavljene Marija Kirilenko i Elena Vesnina za Rusiju, odnosno Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić za Srbiju. Prva ekipa koja dođe do tri pobede boriće se za trofej u FED kupu protiv boljeg iz drugog polufinala u kome se sastaju Češka i Italija.

Povezana vest:  ATP MOSKVA, Tipsarević: Finale u Moskvi dokaz snage srpskog tenisa