GAG_2151

Pobednici Beogradskog maratona Barmasai i Ptikani: Oduševljeni smo
 
Pobednici ovogodišnjeg Beogradskog maratona, Džejms Barmasai i Meri Ptikani iz Kenije, pre povratka u Najrobi zajednički su izjavili da su oduševljeni celim događajem i atmosferom u Beogradu.
Bez obzira na nešto otežane vremenske uslove za maratonsku trku, s obzirom na temperaturu od 23 stepena i pojačan vetar koji su ih ometali tokom većeg dela trke, takmičari iz Kenije posebno su istakli dobru organizaciju trke i izuzetno lepu atmosferu u vezi sa celim događajem.
Barmasai i Ptikani bili su oduševljeni bodrenjem koje su doživeli duž cele staze od strane građana Beograda i kući u Keniju nose najlepše utiske iz Beograda i Srbije. „Voleli bismo da dođemo i sledeće godine i da odbranimo titule ostvarene na Beogradskom maratonu“.
Ostale izjave mnogih učesnika, gledalaca i partnera 25. Beogradskog maratona poput: „Najlepša razglednica Beograda otišla u svet“, „Jubilarni Beogradski maraton potpuno je uspeo“, „Svet trčao u Beogradu“, „Sve bilo je maraton“, „Maraton zaštitni znak Srbije“ – mogu da posluže kao najbolja ocena o njegovom kvalitetu i značaju.
Ovogodišnji Beogradski maraton imao je rekordan broj od 2382 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 39 zemalja i preko 20 000 učesnika u Kurir Trci zadovoljstva. Osim toga, značajni humanitarni programi sprovođeni su tokom pripreme i održavanja samog događaja što je već uobičajena praksa na Beogradskom maratonu.
„Ovo je zajedniči uspeh svih koji su doprineli da ovogodišnji maraton dobije ovakve ocene“, izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.
„Verujemo da će ovogodišnji 25. Beogradski maraton poslužiti kao primer dobre organizacije koju i dalje treba usavršavati u cilju dalje popularizacije atletike i sporta i prezentacije turističkih, istorijskih i kulturnih potencijala Beograda i Srbije“ – na kraju je zaključio Nikolić.

 

Povezana vest:  Ana Subotić pobedila na trci u Ohridu